Facebook Instagram Youtube

Hírek

Ajándékozz Kerékpárosklub tagságot!
Kerékpárosklub tagság ajándékozásával szeretteid a legnagyobb magyarországi kerékpáros civil szervezet tagjai lesznek, így ezáltal ők is támogatóivá válnak a magyarországi kerékpáros érdekképviseleti munkának. A tagsághoz kerékpáros baleset-, felelősség-, és lopásbiztosítást is kapnak, szolgáltatásokat és kedvezményeket vehetnek igénybe, olcsóbban szállíthatják a kerékpárjukat vonaton és ingyenes jogsegélyszolgálathoz is jutnak.
2013.11.14 |  Főszerkesztő
Rendkívüli partizánakcióval indult a Bringázz a munkába! kampány őszi fordulója, az akció egész héten át tart!
Hétfő reggel rendhagyó flashmobbal indítottuk el Magyarország legnépszerűbb kerékpáros kampányának őszi fordulóját. A flashmob akció a kerékpáros munkába járás pozitívumaira, a közlekedők számára realizálható konkrét előnyökre kívánta felhívni a figyelmet, melyeket bárki könnyen megtapasztalhat, ha kerékpárral jár, ugyanis ez a leggyorsabb, legolcsóbb és leginkább környezetbarát közlekedési eszköz. A partizánakció egy hétig tart, minden reggel más helyszínen, kicsit más módon hívjuk fel a figyelmet a kerékpározás előnyeire.
2011.10.03 |  Főszerkesztő
Képzeld el 2 keréken: Rajz, fotó és videó pályázatot indítottunk a Holland Nagykövetséggel
Útjára indítottuk legújabb kezdeményezésünket! A "Képzeld el 2 keréken" egy rajz, fotó és videó pályázat, melyet a Holland Nagykövetséggel közösen szervezünk. A pályázat oldalán 10-19 éves fiatalok küldhetnek be rajzokat, fotókat videókat arról, hogy hogyan képzelik el az ideális kerékpárosbarát lakókörnyezetet. A pályázók értékes nyereményekért versengenek, a fődíj kategóriánként egy amszterdami hétvége két fő részére!
2011.06.29 |  Főszerkesztő
Miért fontosak a 30-as zónák?
Tényleg működnek a 30km/h-s sebességkorlátozású zónák? Az Európai Kerékpáros Szövetség (ECF) szakembere Ceri Woolsgrove közelebbről is megvizsgálta a gépjárműforgalom lassítására vonatkozó érveket és ellenérveket - az alábbiakban az ő cikkének fordítását olvashatjátok. Ez egy kétrészes sorozat első része, melyben a közlekedési rendszerekről és a közlekedők szerepéről lesz szó. A második rész a konkrét tényekről szól majd, hogy mi működik, és mi nem.
2012.03.09 |  Főszerkesztő
Mobility Week 2011- HCC activities
The programs and events we organized in frame of the European Mobility Week 2011 had quite a huge success.
2011.09.21 |  Főszerkesztő
Margit hídi felhajtás: Ha a város nem építi meg, majd mi megépítjük! +VIDEO
Miközben a kerékpárral közlekedők száma évről évre növekszik, 5 közgyűlési határozat és számtalan ígéret ellenére sem épülnek a beígért kerékpáros létesítmények. A híd felújítása előtt, 2007-ben végzett forgalomszámlálás alapján a kerékpárral közlekedők kiszolgálására az érvényes műszaki előírás szerint minimum 2,7 méter széles kerékpárút volna szükséges, azóta a közlekedők száma megháromszorozódott és mégsem épül meg semmi.
2011.05.11 |  Főszerkesztő