Facebook Instagram Youtube

Miskolc a Bringával Boltba! kampány első állomása

Miskolc a Bringával Boltba! kampány első állomása
2014.06.03
Az országos kampány első állomása Miskolc, ahol a Kerékpárosklub partnerszervezete, a Kerékpáros Miskolc Egyesület koordinálja a munkát 2014 júniusától.
Az országos kampány első állomása Miskolc, ahol a Kerékpárosklub partnerszervezete, a Kerékpáros Miskolc Egyesület koordinálja a munkát 2014 júniusától.
 
Kerékpáros Miskolc Egyesület aktivistái 2014 júniusától felkeresik a miskolci üzleteket, boltokat, hogy átadják számukra a kis információs szóróanyagunkat. Ez a kis füzet alátámasztja, miért éri meg az üzleteknek szeretettel fogadni a kerékpárral érkezőket, és arra buzdít, építsenek számukra jó parkolókat (a kis füzet itt igényelhető)
 
A miskolci csatlakozó üzletek igénybe vehetik a Kerékpáros Miskolc Egyesület tervezésre, engedélyeztetésre és telepítésre is kiterjedő szakmai segítségét.
 
A miskolci önkormányzat pedig kiemelten fogja kezelni a kerékpárparkoló építési engedélyezéseket, valamint maga is hozzájárul a parkolóépítéshez:  1 millió forintot ruház be annak érdekében, hogy mintegy 50 kerékpár parkolása legyen megoldott a miskolci Búza téri piac környékén.
 
 
A Szinva park előtti május 28-i kampánynyitó egyben a Bringával Boltba óriásfotó kiállításunk megnyitója is volt. A fotók az üzletház első emeletén június 11-ig tekinthetőek meg.
 
 
Minden információ a Bringával Boltba kampányról itt érhető el.
A Kerékpáros Miskolc Egyesület kampányal kapcsolatos információi itt.
 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron