Facebook Instagram Youtube

Ott voltunk a Bánkitó Fesztiválon

Ott voltunk a Bánkitó Fesztiválon
2012.08.03
Augusztus elején a Bánkitó Fesztiválon bukkant a Kerékpárosklub lelkes önkéntes csapata.

Augusztus elején a Bánkitó Fesztiválon bukkant a Kerékpárosklub lelkes önkéntes csapata.

Zsoltnak köszönhetően pénteken már teljes díszben állt a sátor és izgulva várta a fesztiválra vezető utat nehezen találó túrázókat, akik két menetben tekertek le Budapestről Bánkra. Külön köszönet Seregi Teréznek, Kováts Dórának és Szalóky Daninak a kitartásért, és hogy minden jelentkező leért épségben.

Péntek estére már szép számmal képviseltük a Kerékpárosklubot. Volt, aki önkéntesként, volt, aki fesztiválozóként, volt, aki családostól, volt, aki jó barátként. Azt hiszem, nagy bizonyossággal állíthatom, hogy az esti (igazi) Kiss Erzsi koncerten sikerült levezetni mindenkinek az otthonról hozott feszültséget. A szombati esős, borús nap sem vette el a fesztiválozók kedvét, hogy ellátogassanak sátrunkhoz, a vasárnapi napos, meleg idő pedig ismét felpezsdítette az életet. Népszerű volt ismét a kerékpáros KRESZ teszt, aminek a kitöltése után mindenképp járt egy MK Kisokos, gyerekek körében pedig az óriás puzzle.

- Bársony Zsolt

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron