Facebook Instagram Youtube

Titkos támogatóink - és egy nem titkos köszönet

Titkos támogatóink - és egy nem titkos köszönet
2014.05.22
Ha egy szervezet támogat minket. általában nyilvánosan teszi: beszél rólunk és mi is róla. Valahogy ehhez vagyunk szokva. Így aztán meglepetésként ért minket, hogy kiderült, vannak titkos támogatóink. Közülük most megismertünk hármat, de lehet, hogy még sokkal többen is vagytok.

Ha egy szervezet támogat minket (pénzzel, termékkel, szolgáltatással) általában nyilvánosan teszi: beszél rólunk és mi is róla. Megjelenítjük logójukat, terméküket, szolgáltatásukat. Valahogy ehhez vagyunk szokva. Így aztán meglepetésként ért minket, hogy kiderült, vannak titkos támogatóink. Közülük most megismertünk hármat, de lehet, hogy még sokkal többen is vagytok.


Dányi Ákos tagunk a minap utalt nekünk 100.000 Ft-ot a tagsági díjon felül. Nem tudtuk mire vélni, és rákérdeztünk, nem elgépelést történt-e. Ezt a választ kaptuk:
"Kedves Nóra! Nincs elírás. :-) Nagyon tetszett a lelkes csapatok hozzáállása (elég távolról járok be munkába biciklivel, így volt szerencsém 3 különböző BAM reggelis pontot is látni), ezért úgy gondoltam, hogy jó helyre kerül ez a pénz. További sikeres munkát! Üdvözlettel, Ákos"


2 további titkos hódolónk havonta utal nekünk egy nagyobb összeget, már évek óta. Nem tudtuk elérhetőségüket, de az internet segítségével kinyomoztuk! :-)

Gáspár Huba ezt írta nekünk: "Kedves Emese! A nyomozásotok sikeres volt, szoktam a kerékpáros klubot havi rendszerességgel támogatni. :) (A facebook-on is engem találtál meg, csak nem tudtam hová tenni a dolgot.) Mint rendszeresen biciklivel munkába járó (bár ahogy cseperednek a gyerekek a logisztikai feladatok miatt sajnos egyre ritkábban) illetve mint a Naphimnusz Egyesület aktív tagja szívügyemnek érzem a kerékpározás népszerűsítését illetve a kerékpáros közlekedés körülményeinek fejlesztését. A rászánható időbeli erőforrásaim végesek, de konkrét projektek, elképzelések pénzbeli támogatásában örömmel szoktam segíteni a lehetőségeimhez mérten. Szép napot, Huba"

Szalóky Réka nemcsak önkéntes tanácsadóként segített nekünk régebben, hanem mint most kiderült, hosszú évek óta támogat minket havi rendszeres utalással. Ezt írta: " A Magyar Kerékpárosklub céljainak, működésének, munkatársainak nagy elismeréssel adózom, ezért szívvel, lélekkel, pénzzel támogatom őket! "


Köszönjük Ákosnak, Hubának és Rékának támogatásukat.
És köszönjük tagdíjat fizető tagjainknak, alkalmi adományozóinknak és azoknak is, akik adójuk 1%-át nekünk adják, hogy mellettünk állnak anyagilag is.
Nélkületek nem tudnánk képviselni a kerékpározás ügyét.

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron