Facebook Instagram Youtube

Végre elindul a MOL Bubi!

Végre elindul a MOL Bubi!
2014.09.06
Nagyon örülünk, és saját sikerünknek is tartjuk, hogy végre elindul a MOL Bubi. A közbringarendszer külső kerületekbe való kiterjesztésével és széles körű használatával Budapest lehet az egyik legélhetőbb európai főváros. 

Nagyon örülünk, és saját sikerünknek is tartjuk, hogy végre elindul a MOL Bubi. A közbringarendszer külső kerületekbe való kiterjesztésével és széles körű használatával Budapest lehet az egyik legélhetőbb európai főváros. 

 
2009 óta veszünk részt a budapesti közbringa rendszer előkészítésben. Szakembereink és önkénteseink aktívan közreműködtek többek között az igények felmérésében, a tervezésben, javaslatokat készítettünk az állomások helyére is. Az első pillanattól fogva az volt a meggyőződésünk, hogy a közbringa rendszer - mint külföldön nagyon sok helyen - jelentősen javítja a közlekedés egészét és népszerűsíti általában is a kerékpáros közlekedést. 
 
 
 
A MOL Bubi bevezetése remélhetőleg sok új kerékpározót von majd be a közlekedésbe. Ám nemcsak a kerékpárhasználat növekedése várható: a már most is kerékpárral közlekedők szintén élvezhetik előnyeit. Az előkészítési munkáknak ugyanis része volt az az intézkedési terv, mely Budapest belső kerületeit számtalan forgalomtechnikai fejlesztéssel könnyebben kerékpározhatóvá tette. Szakembereink ebből a munkából is jelentősen kivették részüket az évek során.
 
 
 
Mostantól feladatunk a MOL Bubi népszerűsítése, valamint azt is önként vállaljuk, hogy az üzemeléskor felmerülő hibákat és problémákat a közösség bevonásával összegyűjtjük, eljuttatjuk a felelősökhöz és ellenőrizzük azok kijavítását. 
 
 
 
 
 
 
 
Azt üzenjük minden budapestinek vagy Budapestre látogatónak, próbálják ki legalább egyszer Budapest új zöld kétkerekű közösségi közlekedési eszközét, legyenek zöldek Budapest utcái.
 
 
 
Azoknak pedig, akik még nem érzik magukat eléggé magabiztosnak a kerékpáros közlekedésre, javasoljuk, vegyenek részt Bebiciklizés elnevezésű ingyenes oktatóprogramunkon, illetve töltsék le a Kerékpárosklub Kisokost, a kerékpáros közlekedés mindentudóját.
 
 
 
 
 
 
 
A MOL Bubi használatáról itt, a díjszabásról itt tájékozódhatsz.
 
A jegyek és bérletek most nagyon kedvezményes áron válthatóak. Az első 30 perc pedig mindig ingyenes!
 
 
 
 
 
 
További információ az előkészítési munkákról itt.
 
Fotók: Bársony Zsolt, Bender Máté, Dalos Péter, Hungarian Cycle Chic, Techet Gábor
 

A Magyar Kerékpárosklub a legnagyobb civil szakmai szervezet ma Magyarországon, mely az élhető településekért és ennek részeként a kerékpározás feltételeinek megteremtéséért dolgozik. Munkánk elengedhetetlen feltétele a függetlenség - nem függhetünk olyan szervezetektől, melyeket kontrollálnunk kell, ezért alapvető fontosságú a közösségi finanszírozás megerősítése. Ha egyetértesz céljainkkal, támogass minket éves tagsági díjaddal és adód 1%-ával !

 

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron