Facebook Instagram Youtube

Hírek: Európai Bizottság

Az Európai Parlament szerint sem kell kötelező biztosítás az elektromos rásegítéses bringákra
Tavaly nyáron összeurópai tiltakozást váltott ki kerékpáros civil és iparági szervezetek között az elektromos rásegítéses kerékpárokra vonatkozó kötelező biztosítás ötlete. Támogatóinkkal és magyar vállalatokkal közösen mi is tiltakoztunk az Európai Bizottságnál, mert egy ilyen intézkedés gátat szabhat a sokak autózással szembeni alternatíváját jelentő pedelec kerékpárok terjedése előtt. Úgy tűnik, sikeres volt a tiltakozási hullám, de a végső döntés még hátra van.
2019.02.21 |  aron
Tiltakozás az elektromos rásegítéses kerékpárok kötelező biztosítása ellen
Levelet írtunk az Európai Bizottságnak, mert az elektromos rásegítéses (pedelec) bringák - motorizált járművekhez hasonló - kötelező biztosításának bevezetését tervezik. Ezzel csatlakoztunk a kerékpáripar európai és hazai szintű tiltakozásához, mert egy ilyen döntés egészségügyi, gazdasági és környezeti károkat okozhat, tömegeket tartva vissza a kerékpározástól.
2018.07.21 |  aron
Kerékpározással a légszennyezés ellen – levél az EU-biztosnak és 9 ország miniszterének
Lépéseket vár az EU a legrosszabb légszennyezettségi adatait produkáló tagországok - köztük Magyarország - környezetvédelmi minisztereitől, különben a kilenc tagállamnak a kötelezettségszegési eljárás következő szakaszával, az Európai Unió Bíróságán történő keresetindítással kell szembenézniük a megállapított légszennyezettségi határértékek túllépése miatt - figyelmeztetett az Európai Bizottság. A Magyar Kerékpárosklub 8 másik tagország kerékpáros szervezeteivel együtt csatlakozott az Európai Kerékpáros Szövetség (ECF) leveléhez, melyet Karmenu Vella környezetvédelmi uniós biztosnak és az érintett tagországok környezetvédelemért felelős minisztereinek címzett. A szervezetek a kerékpáros közlekedés fejlesztését kérik a levegőminőség javításának céljából.
2018.01.29 |  aron
Elfogadta az EuroVelo jogszabályokat az Európai Parlament
Az Európai Parlament plenáris ülésén kulcsfontosságú EuroVelo jogszabályokat fogadtak el. 
2013.11.27 |  Emese
EU mobilitási politika és a kerékpározás
EU mobilitási politika és a kerékpározás címmel az ECF főtitkára, Bernhard Einsink vezette az utolsó plenáris ülést. A beszélgetés résztvevői:Siim Kallas, az Európai Bizottság közlekedésért felelős elnökhelyettese, az Európai Parlament két tagja: Mathieu Grosch (EPP) és Michael Cramer (Zöldek) és az ECF 2 tagszervezetének elnökei: Marijke van Haren a holland Fietsersbondtól és Ulrich Syberg a német ADFC-től.
2013.06.15 |  admin