Facebook Instagram Youtube

Hírek: KRESZ-módosítás

1.5 és 2 méteres előzési oldaltávolság és más bringabarát KRESZ változások Németországban
Kötelező minimális előzési oldaltávolságot, kerékpáros zónák, bringasztrádák és teherkerékpár-parkolók kijelölését, piros lámpánál jobbra kanyarodás lehetőségének megadását, kerékpározók előzésének tilalmát és további bringabarát változtatásokat vezetnek be a német KRESZ-módosítások során. A Kerékpárosklub több éve dolgozik a - többek között - előzési oldaltávolságot tartalmazó KRESZ-módosításáért, de a három éve állami szinteken zajló egyeztetések egyelőre nem vezettek sikerre.
2020.02.28 |  aron
Kötelező előzési oldaltávolságot szeretnénk - Bringabarát KRESZ-módosítások jöhetnek
Február 1-jén civil és állami érintettek részvételével indult meg a KRESZ bringás vonatkozásainak frissítéséről szóló munka Révész Máriusz kerékpárügyi kormánybiztos hivatalában. A Kerékpáros Miskolc Egyesület és a Kerékpárosklub közösen terjesztette be javaslatait a kötelező előzési oldaltávolság és a kerékpáros utca fogalmának bevezetéséről, a kötelező kerékpárút-használat megszüntetéséről, a gyengébb közlekedők védelméről és további kérdésekről.
2017.02.03 |  aron
Új KRESZ: Szabályok egyértelműsítését, igényekhez igazítását, új megoldások bevezetését kezdeményezzük
Egyszerűbb és letisztultabb szabályozást ígérnek az új KRESZ-módosítás kapcsán. A Kerékpárosklub szakmai munkacsoportja és a Kerékpáros Miskolc Egyesület több éves közös gyűjtőmunkája alapján szerda délelőtt átfogó javaslatcsomagot teszünk le a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium asztalára.
2016.07.26 |  aron
Jogszabályváltoztatás társadalmi egyeztetés nélkül: alkoholfogyasztás kerékpáron ülve
2014. július 19-tól nem lehet a kerékpárral közlekedőt alkoholfogyasztás miatt még főútvonalon sem megbírságolni, ha “kerékpárvezetésre alkalmas” állapotban van. Már a 2 évvel ezelőtti szabálymódosítást sem egyeztették a Magyar Kerékpárosklubbal, de akkor legalább objektíven mérhető volt a szabálytalanság foka. A mostani verzió vitás helyzetek sorát eredményezheti, ugyanis nem áll egyértelmű útmutatás sem a közlekedők, sem az őket ellenőrző hatóságok rendelkezésére a szabály betartásához.
2014.07.22 |  Emese
Jöjjön a KRESZ-módosítás! Tegyünk most a legvédtelenebb közlekedők életéért!
A tragikus Árpád hídi baleset helyszínén július 10-én tartott megemlékezést és demonstrációt követően rengeteg bátorítást és pozitív visszajelzést kapott az azt szervező 18 civil szervezet, és további szervezetek is jelezték csatlakozásukat.
2023.07.18 |  melinda