Facebook Instagram Youtube

Hírek: agglomeráció

Üdv a kerékpáros paradicsomban! Avagy: miért költöztettük a családunkat Hollandiába?
Amikor Kylie van Dam kerékpárosbarát várost indult keresni a családnak, a majdnem autómentes Houtent találta. Egy olyan várost, melynek modelljét mások is követhetnék – írja.
2018.08.01 |  aron
Kerékpárral megmenthetjük a kertvárosok azon értékeit, amiket mindannyian keresünk bennük
A Kerékpáros Kertváros konferencián Vitézy Dávid BFK vezérigazgató, Homolya Róbert MÁV vezérigazgató, települési polgármesterek, fejlesztések felelősei és a téma szakértői körében adtunk elő arról, milyen lehetőségeket rejt magában a kerékpáros közlekedés fejlesztése a nagyvárosi agglomerációban a helyi közlekedés és a mindennapi ingázás területén is. Arra is választ adtunk, hogy milyen eszközökkel lehetne fejleszteni az agglomerációs kerékpározást, és kérdéseket tettünk fel a városszétfolyás fenntarthatóságáról. Cikkünkben részletesen összefoglaltuk a konferencia előadásait. Így kiderül, mit gondol a helyettes államtitkár a sebességcsökkentésről, mit kompenzálna az útdíj bevezetése, mik a hazai kerékpáros fejlesztések legnagyobb hibái, merre tervezik a legújabb kerékpárutakat, hányan szállítanak biciklit vonaton és mi a legnagyobb kihívás a kerékpárutak fenntartásában.
2021.09.29 |  aron
Több komfortjavító fejlesztési javaslatunk valósul meg a szentendrei 11-es út felújításakor
Jövőre felújítják a 11-es út szentendrei szakaszát, ahol nem alakítanak ki kerékpársávot, de több javaslatunk beépül a tervekbe. Ezeknek köszönhetően minden csomópontban komfortosabbá válik a balra kanyarodás, illetve a meglévő gyalog-kerékpárút keresztezései is biztonságosabbá válnak. A legnagyobb eredmény, hogy a 11-es menti kerékpárút felszíni összekötést kap a mai lépcsős aluljáró helyett Szentendre déli kapujában, a pomázi elágazásban.
2021.12.08 |  aron
Kerékpáros kertváros? SOHA!
Január elején azzal a felütéssel írtunk hírlevelet tagjainknak, hogy 2023 a bringázás éve lesz. Bizakodva álltunk az idei évhez, hiszen az átjárható Lánchíd tesztidőszaka, a Szent István körút kerékpározhatóvá tétele, és az idén megvalósuló kerékpározásbarát és közlekedésbiztonsági fejlesztések számos budapesti kerületben mind-mind olyan előrelépésnek számítanak, amiért már hosszú évek óta dolgozunk.
2023.02.03 |  melinda