Facebook Instagram Youtube

Hírek: baleset

Gyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.) a kerékpáros biztosítással kapcsolatban
2018. november 15-től kötött új vagy meghosszabbított Kerékpárosklub tagsághoz a baleset- és felelősségbiztosítás mellett már vagyonbiztosítás is járhat, vagyis biciklilopás esetén is téríthetik a károdat, vagy egy részét. Igyekeztünk öszeszedni a felmerülő kérdéseket, és alább válaszokat adni rájuk.
2018.11.14 |  aron
Konfliktust generáló kerékpáros infrastruktúra és kialakítások
Miért alakulnak ki a közlekedési konfliktusok, ezek mennyiben köszönhetőek az infrastruktúrának és az épített környezetnek? Ezekre a kérdésekre adott választ a Kerékpárosklub elnöke a III. Magyar Közlekedési Konferencián Egerben, ahol tervezők és döntéshozók előtt hívta fel a figyelmet a tervezőasztalon jónak tűnő megoldások és az emberi tényezők közt feszülő ellentétekből következő szabálytalanságokra és konfliktusok elkerülésének fontosságára.
2019.12.05 |  aron
Egyetlen gyalogos vagy kerékpáros sem halt meg közlekedési balesetben Oslo városában 2019-ben
Az autók számának és sebességének csökkentése a közlekedési balesetek által okozott halálesetek számát is csökkentette
2020.01.16 |  aron
Átalakítanánk a Batthyány téri derékszögű kerékpáros átkelőt
Családja szeme láttára gázolt halálra augusztusban egy holland apukát a villamos a budai rakparti kerékpárút Batthyány téri átkelőjében. Most nem a konkrét szerencsétlenségről írunk, hanem arra teszünk javaslatot, hogyan lehetne a jelenlegi adottságok figyelembevételével viszonylag olcsón biztonságosabbá és kényelmesebbé tenni a város legforgalmasabb kerékpáros útvonalának találkozását a budai fonódó villamosvonallal.
2019.09.18 |  aron
Miért nem kötelező a bukósisak az autósoknak?
Ha csak egy életet is megmenthet...
2019.01.25 |  aron
Teljesen rossz megközelítéssel beszélünk a halálos balesetekről
Az autóvezetés potenciális veszélyessége és a baleseti áldozattá válásban lévő egyenlőtlenség alapján joggal lenne elvárható a sofőrök magasabb szintű felelőssége és elszámoltathatósága. Miközben a gépjárműveket az utasok minél hatékonyabb védelmére tervezték, komoly kockázatot jelentenek a közlekedés többi résztvevőjére. Sajnos azonban a vezetés annyira beépült kultúránkba, hogy amikor tragédia történik az utakon, hajlamosak vagyunk a sofőröket védeni a sokkal sebezhetőbbekkel szemben.
2018.02.15 |  aron