Facebook Instagram Youtube

Hírek: belváros

Így tennénk bringázhatóbbá a Lánchíd pesti és budai hídfőjét
Budapest bringázhatóvá tételének egyik kulcsa a Lánchíd átadása az akadálytalan közösségi, kerékpáros és gyalogos közlekedésnek. Nyakunkon a Lánchíd felújítása, a bringabarát megoldásokért régóta küzd a Kerékpárosklub. Része Budapest programunknak, és a következő önkormányzati ciklus legfontosabb teendői közé is bekerült, amikért az I bike Budapest felvonulást szervezzük áprilisban. Most azt mutatjuk be, hogyan tennénk bringázhatóbbá a híd pesti és budai hídfőjét, hogy minden irányból kényelmesen elérhető legyen a Lánchíd. Spoiler: kerékpársávot kérünk a Clark Ádám és Széchényi térre, valamint a József Attila utcára. Ezt a Lánchíd autóforgalmának (általunk nem támogatott) megtartása mellett is ki lehet alakítani.
2019.04.03 |  aron
Forgalomelterelés Szegeden: 50 méter bicajozás helyett 700 méter gyalog!
A szegedi Belvárosi híd javításának idejére megtiltották a kerékpáros átkelést a belváros irányába, követve az országos gyakorlatot: útépítés-javítás idejére csak a gépjárműveknek igyekeztek zavartalan közlekedést biztosítani az útépítők,  a kerékpáros közlekedők számára viszont nem.
2013.10.29 |  Emese
Minden utcából mintaprojektet! - az V. kerületi átépítések margójára
Milliárdos projektek keretében újulnak meg  mostanában V. kerületi utcák. Úgy néz ki azonban, hogy a kerékpárral közlekedők ebből nem nagyon  profitálhatnak.
2013.09.16 |  Emese
Mi lesz veled, Szeged? Belvárosi autópályát terveznek a Bécsi körútra
Szegeden évtizedek óta tervben van egy 3. híd építése a Tisza fölé, mely a közút és a vasút számára is átkelési lehetőséget jelentene a folyón a város déli részén.
2023.03.13 |  dr. Csüllög Imre
A Kerékpárosklub 12 pontja a bringás Budapestért
Szakmai munkacsoportunk segítségével ismét összeállítottunk egy programot, amelyet fontosnak tartunk megvalósítani a következő önkormányzati ciklusban, az idei I bike Budapest bringás felvonuláson pedig ezen pontok megvalósulásért fogunk tekerni!
2024.03.21 |  melinda