Facebook Instagram Youtube

Hírek: bringazz a suliba

Gyalogos busz és bringavonat a fenntartható közlekedés népszerűsítéséért
Ahogy a jelzőlámpa zöldre vált, kerékpáros gyerekek hosszú sora keresztezi az utat, láthatósági mellényt viselő felnőttek felügyelete mellett. Ez a „bringavonat”, kisiskolások szervezett reggeli közlekedése az iskolába, amely egyszerre népszerűsíti a fenntartható közlekedést és az aktív testmozgást, és nem utolsósorban önálló és felelős közlekedésre tanítja a gyerekeket.
2017.03.30 |  aron
Öt család vágott bele, ma már több száz gyerek teker együtt a suliba Barcelonában
A pénteki iskolába járás sok gyerek számára kicsit másképp néz ki a megszokottnál a spanyolországi Barcelonában. Reggel 8 órakor több, mint száz gyerek és szülő pattan kerékpárra, és indul útnak az iskolába és a munkahelyére. De nem a járdán vagy a kerékpársávban, hanem az utca közepén.
2021.10.26 |  aron
Verőcén már elkezdődött, amire régóta várunk
Verőcén elindult a Bicibusz! A bicibusz kísérletet tesz arra, hogy az elmúlt évtizedekben kialakult autós közlekedésre szabott városoktól megpróbáljunk elszakadni: egy barátságosabb város képét rajzolja meg, ahol az embereké a főszerep.
2022.09.14 |  melinda
Egy 300 kerekű “busz”, ami hétről hétre tovább nő
A legtöbb iskolabusz alig hatkerekű, egy kaliforniai általános iskola szerdai járatának azonban több mint 300 kereke van - és ez a szám hétről-hétre növekszik.
2023.02.27 |  melinda