Facebook Instagram Youtube

Verőcén már elkezdődött, amire régóta várunk

Verőcén már elkezdődött, amire régóta várunk
2022.09.14
Verőcén elindult a Bicibusz! A bicibusz kísérletet tesz arra, hogy az elmúlt évtizedekben kialakult autós közlekedésre szabott városoktól megpróbáljunk elszakadni: egy barátságosabb város képét rajzolja meg, ahol az embereké a főszerep.

A bicibusz mozgalmat 5 helyi család indította Barcelonában, akik szerették volna, ha a gyerekeik reggel örömmel indulnak iskolába és biztonságban oda is érnek, miközben nagyon élvezetes módon mutatnak alternatívát nekik a fenntartható közlekedésre, az aktív testmozgásra, az önálló és felelős közlekedésre. De szülőknek is hasznos ez a kezdeményezés: kihagyhatják a szinte minden iskola előtt kialakuló dugók és „parkolóvadászatok” idegőrlő perceit. Ehelyett kényelmesen elvihetik gyermeküket egy közelebbi találkozóhelyre.

A bicibusz program keretében a gyerekek szervezett módon, csoportosan, előre meghatározott útvonalon és időpontban biciklivel, rollerrel mennek iskolába.


Verőcén már elindult az ország első Bicibusza: szeptemberben heti rendszerességgel lehet csatlakozni a közös suliba bringázáshoz, ami egyre népszerűbb, a folyamatosan növekvő létszám is azt igazolja, hogy óriási igény van rá. A gyerekek nagyon élvezik, hiszen egy nagy csapatként vonul fel a bringás tömeg Verőce utcáin - sok érdeklődő tekintetet magukra vonva ezzel! Ez egy nagyon vidám, és szórakoztató módja az iskolába eljutásnak, és valódi alternatívája a gyerekek autóval iskolába szállításának!

A verőcei Bicibusz felhívásában nem csak az iskolásokat, hanem az ovisokat is a kerékpározásra buzdítják:

"Gyere, tekerjünk együtt közösen a suliba és oviba! Indulás kedden 07:10-kor a Magyarkút-Verőce vasútállomás melletti Nyilazó lovas szobrától. Az útvonalat lent találjátok, várhatóan 07:30-ra érünk majd a célba. Mindenki ott csatlakozik ahol szeretne, de várni sajnos nem tudunk senkire. Amennyiben jönnél, javasoljuk, hogy időben érkezz a kijelölt útvonal bármelyik csatlakozási pontjára és ott várj ránk. Mindenkit szeretettel várunk (szülőt, tanárt, tesót stb.), minél többen leszünk annál jobb!"

CSATLAKOZZATOK A BICIBUSZHOZ:

Szeptember 22-én az Autómentes napon bringázz velünk a munkába és a suliba!

A Bringázz a munkába! kampányhoz kapcsolódóan közös suliba bringázást szervezünk, hogy eloszlassuk a tévhitet, miszerint

"Iskolába kell vinnem a gyerekem, nem tudok bringázni!"

Hiszen a megoldás pofonegyszerű: bringázzunk együtt gyerekünkkel az iskolába!

Egy nagyszabású, pedagógusok, szülők és gyerekek közreműködésével lebonyolított vidám, jó hangulatú reggeli iskolába biciklizéssel szeretnénk rávilágítani arra, hogy igenis van alternatívája az iskolába autóval érkezésnek.

  • Csatlakozzatok az eseményhez az alábbi linken:

https://fb.me/e/2dc8IIhBg


Kapcsolódó hírek

A kerékpározás 7 fő előnyét bemutató kampányt indítottunk

Ha menned kell valahova, inkább bringázz! – olvasható a plakátokon, melyek kihelyezésével a Magyar Kerékpárosklub rendhagyó Bringázz a Munkába kampányának új epizódja indult el Budapesten. A BKK megállóiban a „miért?” kérdésre is választ adnak: biciklin könnyebb tartani a távolságot, nem kell dugóban ülni és parkolóhelyet keresni, az immunrendszert mellett a szívet is erősíti, a város levegőjével is jót tesz és még a kedvünk is jobb lesz tőle. A 13 éve zajló, a koronavírus miatt újratervezett Bringázz a Munkába kampányban először kórházak és szociális intézmények dolgozói kaptak bicikliket, az új szakaszban online és BKK megállókban népszerűsítik a kerékpározást.

2020.06.02 |  aron
Ezúttal józsefvárosi szociális segítők kaptak Csepel adománykerékpárokat

Öt kerékpárt adományozott ingyenes használatra a Csepel Zrt. a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ számára, hogy a központ munkatársai és önkéntesei könnyebben elérjék a segítségre szorulókat. A kerékpárokat hétfőn délelőtt vette át Takács Gábor, a központ vezetője.

2020.05.27 |  aron
Adománybringákat kapnak egészségügyi és szociális dolgozók az idei Bringázz a Munkába kampányban

20 darab kerékpárt adtak át a Szent László kórház dolgozóinak a 13 éve zajló Bringázz a Munkába kampány részeként, amely ezúttal a koronavírusra való tekintettel az egészségügyi és szociális dolgozók megsegítéséről és a kerékpározás egészségi előnyeiről szól. A vírushelyzet miatt rendhagyó formában, biciklis szervezetek és vállalkozások széles összefogásával szervezi meg a Magyar Kerékpárosklub a 2020-as Bringázz a munkába! kampány tavaszi fordulóját. A kerékpáros közlekedést népszerűsítő kampánynak a kijárási korlátozások idején módosul az üzenete: Maradj otthon, de ha menned kell, inkább bringázz!

2020.04.17 |  aron