Facebook Instagram Youtube

Ezúttal józsefvárosi szociális segítők kaptak Csepel adománykerékpárokat

Ezúttal józsefvárosi szociális segítők kaptak Csepel adománykerékpárokat
2020.05.27
Öt kerékpárt adományozott ingyenes használatra a Csepel Zrt. a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ számára, hogy a központ munkatársai és önkéntesei könnyebben elérjék a segítségre szorulókat. A kerékpárokat hétfőn délelőtt vette át Takács Gábor, a központ vezetője.

Öt kerékpárt adományozott ingyenes használatra a Csepel Zrt. a Józsefvárosi Szociális Szolgáltató és Gyermekjóléti Központ számára, hogy a központ munkatársai és önkéntesei könnyebben elérjék a segítségre szorulókat. A kerékpárokat hétfőn délelőtt vette át Takács Gábor, a központ vezetője. A felajánlás a Magyar Kerékpárosklub által szervezett Bringázz a munkába! 2020-as rendhagyó kampányának része.

Fotó: Dimény András / Magyar Kerékpárosklub

A rendhagyó kampány célja a kerékpározás előnyeinek népszerűsítése mellett az, hogy bringák adományozása révén biztonságos közlekedési alternatívához juttassa a Covid-19-járvány miatti rendkívüli helyzetben az egészségügyi és szociális szféra azon dolgozóit, akik szívesen ülnének nyeregbe.

A bringákhoz biztonságos acél kerékpárzárat is adtak, és csomagtartóra szerelt öblös táskákkal is ellátták. Ezekkel fogják ugyanis a központ önkéntesei és munkatársai kiszállítani a rászoruló családoknak szánt hideg és meleg ételeket. A józsefvárosi Rákóczi téren üzlettel rendelkező Csepel vállalta a kerékpárok szervizelését is.

A Csepel Zrt. a Bringázz a munkába! társszervezőjén, Magyar Kerékpárgyártók Magyar Kerékpáripari és Kereskedelmi Szövetségen keresztül csatlakozott a kampányhoz. A VIII. kerületi egy mintaprojekt, ha beválik, további önkormányzatok szociális segítőit is ellátja bringákkal a hazai kerékpárgyár.

A kerékpáros közlekedés nem csak egészséges, kitűnően alkalmas a járványhelyzet megkövetelte társas távolságtartáshoz, de általa csökkenthető a városok légszennyezettsége, ezáltal pedig a járvány súlyossága is. Kutatók ugyanis több országban kapcsolatot fedeztek fel a légszennyezettség mennyisége és a megbetegedések száma között.

A rendhagyó Bringázz a Munkába kampány első epizódjaként a Szent László kórház dolgozói kaptak kölcsönkerékpárokat a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetségtől.

 


Tetszett a cikk? Maradjunk kapcsolatban!

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron