Facebook Instagram Youtube

Hírek: eurovelo

Felavattuk a Budapest és Szentendre közti új kerékpárutat
Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek az Eurovelo 6 nemzetközi túraútvonal Budapest és Szentendre közti új szakaszát felavatni! Mintegy 100-an avattuk fel kerékpárral a Budapest és Szentendre között épült kerékpárutat, ami az Eurovelo 6 nemzetközi túraútvonal részeként adtak át szeptember közepén. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett „Happy Mass” tekerés az óbudai Fő térről indult, és végig a kijelölt nemzetközi útvonalon haladt, érintve a szentendrei Dera-patakon épült új kerékpáros hidat is, ahol bringát emeltünk.
2020.09.26 |  aron
A dunaparti „bringasztráda” és a gyalogosok „ellentéteiről” adtunk elő a Budavári Önkormányzatban
Tegnap este az I. kerületi Önkormányzatban mutattam be a budai rakparti kerékpárút történetét, problémáit és megoldási javaslatainkat. Kiemeltem, hogy a „gyalogos – kerékpáros ellentétek” helyett az azokat okozó valódi okokkal foglalkozzunk. Ez a köztérhasználat aránytalansága: a sok helyet foglaló autók Budapest egyik legértékesebb közterületén évek óta változatlan, sőt néhol egyre szűkebb helyre szorítják az egyre nagyobb gyalogos és kerékpáros forgalmat. A megoldást a közterület igazságosabb, a törvényeknek és Budapest stratégiájának megfelelő újraosztása jelentené. A szakmai találkozón a Lánchíd „megnyitásáról” is beszélgettünk – a cikkből kiderül, hogy mit értünk ez alatt!
2019.11.15 |  aron
Válasszuk szét a gyalogos és kerékpáros közlekedést a Szent Gellért rakparton!
A Magyar Kerékpárosklub javaslatára két hétvégén tesztjelleggel kettéválasztják a dunaparti kerékpárút egyik legforgalmasabb és legszűkebb szakaszának gyalogos és kerékpáros forgalmát. A pünkösdi, illetve a június 22-23. közti napokon az általános forgalmi sávból jelöltek ki kétirányú kerékpárutat, a járda pedig a gyalogosoké. Azt is kezdeményeztük, hogy kisebb átalakításokkal kétoldali, állandó megoldás szülessen a konfliktus a város és az Eurovelo 6 nemzetközi túraútvonal egyik legkonfliktusosabb szakaszára.
2019.06.11 |  aron
Elfogadta az EuroVelo jogszabályokat az Európai Parlament
Az Európai Parlament plenáris ülésén kulcsfontosságú EuroVelo jogszabályokat fogadtak el. 
2013.11.27 |  Emese
Ne a biciklis közlekedőket büntessék a rosszul tervezett infrastruktúra miatt!
2013 biciklis hírei között sajnos az infrastruktúra fejlesztések mellett a kerékpáros razziák is megjelentek. Legutóbb épp a budapesti Tímár utcai felüljáróra vezető budai biciklis főútvonalra és nemzetközi kerékpáros túraútvonalra kirakott „kerékpárút vége” táblák alatt osztogattak 10 ezer forintos csekkeket a hatóságok.
2013.11.19 |  Emese