Facebook Instagram Youtube

Hírek: fejlesztés

Területi szervezeteink vezetőivel összegeztük 2020-at és készültünk 2021-re
Ahogy szinte az egész tavalyi évben, úgy most is a neten találkoztunk az éves szervezetfejlesztő napunkra területi szervezeteink vezetőivel. 2020 egy nehéz, sok csoportunknak leállást okozó, máshol viszont az egyik legsikeresebb és legpörgősebb évünk volt. Harmincnégyen - helyi vezetők, régi és új irodai dolgozók, elnökségi tagok - jöttünk össze szombaton a webkameráink előtt.
2021.01.26 |  aron
24 civil szervezet kéri a főpolgármestertől a gyalogos és bringabarát pesti alsó rakpartot
A Nagykörút emberközpontú újratervezését sikerrel kezdeményező civil és szakmai összefogás újra levelet írt a főpolgármesternek. Azt kérik Karácsony Gergelytől, hogy a Pesti alsó rakpart teljes felújítása után ne a várost a folyójától elválasztó autóutat, hanem a Dunaparthoz méltó korzót hozzanak létre. A nyári hétvégéken megnyitott rakpart sikere és a közvélemény-kutatások is bizonyítják: a budapestieknek szükségük van a szabad közterületekre. Az élhető rakpart nem csak egyedi látványosság. A belvárosból elvándorlás egyik okát, a zöldfelületek hiányát is enyhíthetik egy természetközeli, gyalogos-, kerékpáros- és gyerekbarát közösségi térként történő átalakítással. Hiba lenne - a főpolgármesteri programmal ellentétben - évekre lezárni a rakpartot egy olyan felújításért, ami a jelenlegi helyzetet konzerválná kicsit drágább és díszesebb burkolatokkal.
2020.11.03 |  aron
Barcelona kiterjeszti autómentes szuperblokkjait
A katalán főváros gyalogosoknak elsőbbséget biztosító zónáit a belváros nagy részére kiterjesztik – jelentette be Ada Colau polgármester.
2020.12.10 |  aron
22 civil szervezet kezdeményezése a Nagykörút felvirágoztatásáért
Huszonként városfejlesztéssel, közösségszervezéssel, helyi ügyekkel, közlekedéssel és fenntartható fejlődéssel foglalkozó lokális, budapesti és országos civil szerveződés írt közös levelet a főváros és a belső kerületek vezetőinek. Azt kérik, hogy induljon el egy a lakosságot és széleskörű érintetteket bevonó folyamat a Nagykörút komplex újratervezésére, hogy ez a szebb napokat látott közlekedési folyosó a belváros kapuja helyett újra pezsgő életének része, Pest főutcája, egy vonzó úticél, a közelben élők és dolgozók, alkotók közösségi tere, egy igazi városi korzó lehessen.
2020.08.14 |  aron
Együttműködési megállapodást kötött a Budapest Fejlesztési Központ és a Magyar Kerékpárosklub
A Budapest Fejlesztési Központ és a Magyar Kerékpárosklub megállapodásának célja, hogy a Budapesten és az agglomerációban tervezett állami fejlesztések a lehető legjobban kiszolgálják a kerékpározni vágyók igényeit. Az állami és a civil szervezet rendszeres szakmai egyeztetéseket, közös kutatásokat és szemléletformáló programokat is szervez, amelyektől azt várják, hogy a kerékpározás népszerűsége tovább növekszik és évről-évre többen ülnek majd kerékpárra, így a közlekedés klímabarát, a környezet pedig élhetőbb és egészségesebb lesz Budapesten és az agglomerációban.
2020.06.04 |  aron
Hogyan lett Párizsból kerékpáros sikertörténet, és hogyan szolgálhat példaként más városok számára?
A Fények városa a Bringák városa lett, a polgármester pedig most „15 perces” kompakt várossá alakítaná, ahol szükségtelen autóba ülni. Olvasd el, hogy csinálta!
2020.03.11 |  aron