Facebook Instagram Youtube

Hírek: ford

10 tipp a biztonságos téli bringázáshoz hóban, fagyban is
Bringázni télen is egyszerű, gyors és olcsó. Persze a nyári könnyedségre még pár hónapot várnunk kell, ezért érdemes pár dologra odafigyelned. Öltözködési és karbantartási tippjeink után itt van pár tanács a havas és jeges napokra.
2016.12.01 |  aron
Egy új kutatás szerint a kerékpározók nem tartják fel az autóvezetőket
Kutatók szerint elhanyagolható a járművek közötti sebességkülönbség, akár kerékpáros, akár autó halad előttünk.
2020.12.03 |  aron
Nem csökkentették, hanem növelték a dugókat a fuvarmegosztó szolgáltatások
Öt évvel ezelőtt Travis Kalanick az Uber vezérigazgatójaként olyannyira magabiztos volt abban, hogy az Uber-utazásokat választva az emberek majd mindinkább otthon hagyják az autóikat, hogy egy tech-konferencián a következőt állította: „Ha San Francisco minden kocsija Uber-autó lenne, nem is lenne torlódás.” Mára viszont tanulmányhegyek bizonyítják ennek az ellenkezőjét: Az Egyesült Államok számos nagyvárosában az Uber és annak legfőbb riválisa a Lyft nemhogy enyhíti, hanem épp fokozza a belvárosi forgalmi helyzetet.
2020.08.26 |  aron
Akárhogy is nézzük, a bicikli jelentheti a városi közlekedés jövőjét
"Természetesen senki nem gondol arra, hogy kötelezővé kéne tenni a kerékpár használatát vagy hogy az ember nagyszülei is azzal járjanak, de ha sikerülne elérni, hogy a városi közlekedés jelentős hányada biciklivel történjen az autóhasználat csillapítása, utcák lezárása, dedikált biciklisávok építése, az utcai parkolás korlátozása és egyéb stratégiai lépések révén, a potenciális előnyök hatalmasak lehetnek."
2020.07.02 |  aron
Hogyan lett Párizsból kerékpáros sikertörténet, és hogyan szolgálhat példaként más városok számára?
A Fények városa a Bringák városa lett, a polgármester pedig most „15 perces” kompakt várossá alakítaná, ahol szükségtelen autóba ülni. Olvasd el, hogy csinálta!
2020.03.11 |  aron
A koronavírus világszerte a közterületek autóktól való felszabadítására készteti a nagyvárosokat
Érdekvédők világszerte a gyalogos- és kerékpárosbarát átalakítások hosszú távú megmaradását szorgalmazzák. Földkörüli áttekintés a világ nagyvárosainak a koronavírus válság idején bevezetett kerékpár- és gyalogosbarát fejlesztéseiről.
2020.06.11 |  aron