Facebook Instagram Youtube

Hírek: happy mass

Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon
2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.
2020.12.29 |  aron
Felavattuk a Budapest és Szentendre közti új kerékpárutat
Köszönjük, hogy ennyien eljöttetek az Eurovelo 6 nemzetközi túraútvonal Budapest és Szentendre közti új szakaszát felavatni! Mintegy 100-an avattuk fel kerékpárral a Budapest és Szentendre között épült kerékpárutat, ami az Eurovelo 6 nemzetközi túraútvonal részeként adtak át szeptember közepén. A Magyar Kerékpárosklub által szervezett „Happy Mass” tekerés az óbudai Fő térről indult, és végig a kijelölt nemzetközi útvonalon haladt, érintve a szentendrei Dera-patakon épült új kerékpáros hidat is, ahol bringát emeltünk.
2020.09.26 |  aron
Tavaly tüntettünk érte, most örömbiciklizést tartottunk az új Bartók Béla úti kerékpársávokon
Budapest legszélesebb biciklisávjait ünnepeltük 250-en szerda este a Bartók Béla úton, ahol tavaly nyáron még tüntettünk a kerékpársávért. 2006-ban vetette fel a Kerékpárosklub dél-budai szervezete a sávok szükségességét, aminek a Bartók Béla út tavalyi átépítésekor kellett volna elkészülnie. A kerület és a főváros visszavont terveiben a járdák szélesítése, kerékpársávok, rakodóhelyek kialakítása tette volna élhetőbbé a 11. kerület kulturális központját. A terv visszavonása után még járdaszűkítéssel és fakivágással járó, biciklisáv nélküli útszélesítésről is szó volt.
2017.10.19 |  aron
A Főváros átadja, mi meg átvesszük az Andrássy út új kerékpársávját
A kiskörúti biciklisáv tavalyi átadása után most egy újabb régi budapesti Critical Mass cél teljesült. A Kerékpárosklub szakmai tanácsai figyelembevételével a Budapesti Közlekedési Központ megcserélte az Andrássy út parkoló - és kerékpársávját. Az Oktogon és Bajcsy Zsilinszky út közti szakaszt Tarlós István főpolgármester, Vitézy Dávid BKK igazgató adja át 2012.május 29-én, kedden, 14 órakor az Operánál. A szalag átvágása után jelképesen elsőként mi, a budapesti kerékpáros mozgalom aktivistái tekerünk végig az elkészült úton.
2012.04.15 |  admin
Örömtekerés Újbudán
Végre elkészült a nagykörúti kerékpársáv újbudai folytatása is, a XI. kerületben az Irinyi József utcában és az Október huszonharmadika utcában kétoldali irányhelyes kerékpársáv épült.
2022.08.10 |  melinda
Happy Mass Budapest első védett kerékpársávjain
Örömtekerés az Üllői- és Váci úton, Budapest első védett kerékpársávjain! Belvárosi autópályából egy élhetőbb sugárúttá változik át az Üllői- és a Váci út! A metrópótlás után felszabaduló buszsávok helyét kerékpársávok veszik át! Méghozzá nem is akármilyen, hiszen ezek Budapest első, pollerekkel védett kerékpársávjai!
2023.08.02 |  melinda