Facebook Instagram Youtube

Hírek: németország

1.5 és 2 méteres előzési oldaltávolság és más bringabarát KRESZ változások Németországban
Kötelező minimális előzési oldaltávolságot, kerékpáros zónák, bringasztrádák és teherkerékpár-parkolók kijelölését, piros lámpánál jobbra kanyarodás lehetőségének megadását, kerékpározók előzésének tilalmát és további bringabarát változtatásokat vezetnek be a német KRESZ-módosítások során. A Kerékpárosklub több éve dolgozik a - többek között - előzési oldaltávolságot tartalmazó KRESZ-módosításáért, de a három éve állami szinteken zajló egyeztetések egyelőre nem vezettek sikerre.
2020.02.28 |  aron
Városi és szabadidős biciklizés – pozitív példák német nyelvterületről
A kerékpározás népszerűsítésének példáit szinte kizárólag Hollandiából és Dániából merítjük, pedig máshonnan is van mit tanulni. Németország kulturálisan még kicsit is közelebb is van, így hasznos lehet, ha körülnézünk itt is. Ezúttal elsősorban Bajorországról és a Boden-tó környékéről lesz szó, ahol nyári vakáció közben sikerült tapasztalatokat gyűjtenem városi közlekedés (München, Konstanz) és turisztika (Boden-tó kör) terén is.
2019.09.04 |  aron
A német munkavállalók adómentesen kaphatnak céges biciklit
A német parlament által ősszel jóváhagyott új pénzügyi szabályozás megteszi az első lépéseket a közlekedés és ingázás adórendszerének fenntarthatóbb kialakítása felé. Mostanáig, a munkavállalóknak biztosított magánhasználatú vállalati autók és kerékpárok egy adókalapba tartoztak. Az új szabályozás szerint az eddigi adóértékek vonatkoznak a hagyományos üzemanyagú gépjárművekre, 50%-os adókedvezmény az elektromos autókra és teljes adómentesség a biciklikre.
2018.12.20 |  aron
Milyen tömegközlekedési eszközön szállíthatunk bringát és mire figyeljünk?
Friss: Budapest és Kaposvár után már Miskolcon is engedélyezett, sőt Budapesten az összecsukható bringák ingyenesen szállíthatóak! Ajánlásunk, háttérinfó és külföldi példák a linken!
2014.07.31 |  Emese