Facebook Instagram Youtube

Hírek: sisak

Miért nem kötelező a bukósisak az autósoknak?
Ha csak egy életet is megmenthet...
2019.01.25 |  aron
Biciklivel Londonban - szubjektív beszámoló
Egy angliai nyaralás keretében négy napot Londonban töltöttünk, ez adta az apropót az ottani kerékpározás jelenlegi helyzetének megfigyelésére. Mivel ezt a négy napot csak részben töltöttük biciklizéssel, ezért teljes képet nem alkothattam, ezért is neveztem el szubjektív beszámolónak. Az összehasonlítások is némileg korlátozottak más városokkal, hiszen egy 10 milliós metropoliszról van szó, de tanulságokkal azért szolgál.
2018.08.27 |  aron
A bukósisak hatékonyságát kutató vizsgálatokat újra kell gondolni
Egy új vizsgálat meglepetéssel szolgálhat a sisakviselés régi kutatóinak. Ugyanis nagyon kevés való életből vett bizonyíték létezik arra, hogy a fejsérüléseket valóban hatékonyan megakadályozná a sisak.
2015.10.28 |  Emese
Mire érdemes figyelni, ha európai bringatúrát tervezel?
Ha túrát tervezel két keréken Európában, nem árt tisztában lenni az érintett országokban érvényes szabályozással. Nincs egységes láthatósági mellényre és sisakviselésre vonatkozó szabályozás Európában, ezért összeszedtük nektek országonként, hol mi kötelező.
2015.07.06 |  Emese
„Sisak nélkül” próbára szólít fel Fremantle
Nyugat-Ausztráliában törvény teszi kötelezővé kerékpározáshoz a sisak használatát. Már tapasztalható, hogy  ennek hatásáranem növekszik a kerékpáros közlekedés, ezért Fremantle városa ki szeretné próbálni egy két éves kísérletben, hogy a kötelező sisakhasználat feloldása valóban növeli e a kerékpározás részarányát a közlekedésben. Erről szól az alábbi cikk.Fremantle városa egy két éves vizsgálat részeként arra ösztönözné a kerékpárosokat, hogy sisak nélkül kerékpározzanak, ami feldühítette a biztonsági szakértőket.
2012.05.15 |  alisca