Facebook Instagram Youtube

Hírek: stratégia

Így fejleszthetné Budapest a kerékpáros és vasúti közlekedés kapcsolatait
Májusban lehetett kommentálni Budapest készülő Vasúti Stratégiáját, ami a közeljövő fejlesztéseit alapozná meg. A Kerékpárosklub a biciklis és vasúti közlekedés hatékonyabb mixelésére tett javaslatokat, aminek köszönhetően nőhet a vonattal közlekedők és csökkenhet az autóval megtett utak száma.
2019.07.02 |  aron
Tarlós Istvánnal tárgyaltunk a budapesti kerékpározás fejlesztéséről
Másfél éves enyhülési folyamat végére értünk Tarlós István főpolgármesterrel. A Révész Máriusz kormánybiztos közvetítésével létrejött 2 órás keddi megbeszélésen a budapesti kerékpáros közlekedés fejlesztésének következő lépéseiről tárgyaltunk.
2017.11.02 |  aron
Kerékpáros Budapest Program
A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapesti Műszak Egyetem Út- és Vasútépítési Tanszéke és a Magyar Kerékpárosklub kidolgozta a budapesti kerékpáros közlekedés közép-és hosszútávú fejlesztési programját. A program 2008. május 21-én került bemutatásra.
2008.05.21 |  admin
Nemzeti Kerékpáros Stratégia készül, részt veszünk az előkészítésben
A Magyar Kerékpárosklub is részt vett a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban pénteken összehívott találkozón, melyet a készülő Nemzeti Kerékpáros Stratégia tervének szakmai és civil szervezetekkel történő egyeztetésére hívtak össze. Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztos főosztályán készülő anyagot ősszel szeretnék kormánydöntésre vinni.
2017.05.28 |  aron
Elkészült a Nemzeti Kerékpáros Koncepció
Hét kerékpáros civil szervezet és a Magyar Kerékpárgyártók és Kereskedők Szövetsége összefogásával elkészült a Nemzeti Kerékpáros Koncepció.
2013.06.04 |  Emese
A városi közlekedési stratégia része a bringázás fejlesztése Bécsben
Euromilliókba kerülő kerékpáros kampányok, folyamatosan bővülő bringabarát úthálózat és közbringa-rendszer, fenntartható közlekedési módokat előtérbe helyező újépítésű városrészek. Ausztria fővárosa egyre csak növekszik, viszont nem szeretnék, hogy ez a dugók, lég- és zajszennyezés növekedésével, a városi terek színvonalának csökkenésével járjon. A Bécsi Mobilitási Ügynökségnél érdeklődtünk a városi közlekedési stratégiába integrált bringás fejlesztésekről, alább olvashatjátok, mi mindent csinálnak.
2016.11.28 |  aron