Facebook Instagram Youtube

Hírek: turisztika

Mit tegyünk, hogy ne csak fiatal, izmos férfiak kerékpározzanak? - Velo-city 2019 összefoglaló
A világ legnagyobb bringás konferenciáján jártak a Kerékpárosklub munkatársai, ahol már evidenciaként kezelik, hogy akkor fognak sokan biciklizni, ha a városi forgalomtól félő idősebbek, nők és gyerekek számára is vonzóak és biztonságosak lesznek az utcák. Ehhez elsősorban az autóforgalmat kell csökkenteni. Hogy lehet ezt megvalósítani egy olyan országban, ahol pár méter sárga festékért is évekig kell küzdeni, és ahol a járdákon parkoló terepjáróktól nem, de pár rollertől már együtt tépik hajukat a városlakók és politikusok? A „Kerékpározás mindenkié” szlogennel megrendezett dublini Velo-City konferencián mémek helyett tényeket, városi kihívásokra adott megoldásokat kerestünk és találtunk várostervezéstől turisztikáig, baleset-megelőzéstől kampányokig.
2019.09.02 |  aron
Városi és szabadidős biciklizés – pozitív példák német nyelvterületről
A kerékpározás népszerűsítésének példáit szinte kizárólag Hollandiából és Dániából merítjük, pedig máshonnan is van mit tanulni. Németország kulturálisan még kicsit is közelebb is van, így hasznos lehet, ha körülnézünk itt is. Ezúttal elsősorban Bajorországról és a Boden-tó környékéről lesz szó, ahol nyári vakáció közben sikerült tapasztalatokat gyűjtenem városi közlekedés (München, Konstanz) és turisztika (Boden-tó kör) terén is.
2019.09.04 |  aron
Kerékpáros turisztikai konferencián mutattuk be Összetekerünk projektünket
Szeptember elején kerékpáros turizmus témában a Magyar Turisztikai Ügynökség Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága konferenciát szervezett Tiszafüreden, melyre a Magyar Kerékpárosklub is előadóként meghívást kapott.
2016.10.05 |  aron
Régiók találkozója az Összetekerünk turisztikai projekt első monitoring meetingjének alkalmával
A turisztikai projekt első monitoring meetingjét tartottuk október 17-én.
2015.11.03 |  Varga Andrea
A kerékpáros szervezetek a járműjavító műhelyek nyitvatartásának biztosítását kérik
A tavalyihoz hasonlóan újra közös levélben fordultak az ország legjelentősebb kerékpáros civil, szakmai, piaci és jótékonysági szereplői a kormányhoz a járműjavító műhelyek nyitvatartásának biztosítása érdekében. A Magyar Kerékpárosklub, a Magyar Kerékpáripari- és Kereskedelmi Szövetség, a Magyar Kerékpáros Szövetség, a Magyar Kerékpáros Turisztikai Szövetség, a Budapest Bike Maffia és a Velo Budapest azt kérik, hogy a távolságtartásra és kiszolgálásra vonatkozó óvintézkedések elrendelése mellett továbbra is biztosítsák a járműjavító (kerékpár- és autószerelő) műhelyek nyitvatartását. Ahogyan az tavaly volt.
2021.03.04 |  aron