Facebook Instagram Youtube

Kerékpáros turisztikai konferencián mutattuk be Összetekerünk projektünket

Kerékpáros turisztikai konferencián mutattuk be Összetekerünk projektünket
2016.10.05
Szeptember elején kerékpáros turizmus témában a Magyar Turisztikai Ügynökség Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága konferenciát szervezett Tiszafüreden, melyre a Magyar Kerékpárosklub is előadóként meghívást kapott.

Szeptember elején kerékpáros turizmus témában a Magyar Turisztikai Ügynökség Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatósága konferenciát szervezett Tiszafüreden, melyre a Magyar Kerékpárosklub is előadóként meghívást kapott.

A konferencia előző napi felvezető programjaként az aktív turizmusnak jutott a szerep. Bemelegítésnek egy kellemes, 68 kilométeres Tisza-tavi túrán vehettünk részt, levezetésképpen pedig a Tisza-tó élővilágában gyönyörködhettünk egy kishajóról.

A szakmai konferenciára igen nagy volt az érdeklődés, elég gyorsan megtelt a 80 fős terem. A résztvevőket elsőként Révész Máriusz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért felelős kormánybiztos, majd dr. Princzinger Péter a Magyar Turisztikai Ügynökség, turisztikai fejlesztésekért felelős vezérigazgató-helyettese és Molnár Anita a Magyar Turisztikai Ügynökség Tisza-tavi Regionális Marketing Igazgatóság igazgatója köszöntötte.

Előadásunkban röviden ismertettük a Kerékpárosbarát Eger programot, majd részletesen bemutattuk a 2016. tavaszán befejeződött Összetekerünk! kerékpáros turizmusfejlesztési projektet. Utóbbi jó példa arra, hogyan lehet meglévő infrastruktúrán, költséghatékony módszerekkel, kerékpáros túraútvonalat kijelölni. (A projekt bemutatása ITT, a túraútvonalak részletes leírása ITT található.)

Ezt követően a szakma több területéről felkért előadók ismertették a kerékpáros turizmusfejlesztési lehetőségeit az alábbi témakörökben:

  • A kerékpársport, a kerékpáros turizmus és az oktatás kapcsolata – Eisenkrammer Károly, Vuelta Sportiroda
  • Hogyan lesz kerékpárosbarát közlekedés Magyarországon? - Berencsi Miklós, Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ Közúti
  • Közlekedési és turisztikai célú fejlesztések kapcsolata – Összetekerünk! kerékpáros turizmusfejlesztés - Varga Andrea, Magyar Kerékpárosklub
  • Nyitott erdő –- Észak-Magyarországi Ökoturisztikai Hálózat – Dr. Jung László, Egererdő Zrt.
  • Új keresleti trendek, a kerékpározásban rejlő turisztikai potenciál - Molnár Anita MTÜ, Tisza-tavi és Észak-Magyarországi RMI
  • A kerékpározás marketingje - Szilasi László, velo.hu

Az előadások ezen a linken érhetőek el.

Az előadásokat műhelybeszélgetés követte, ahol a résztvevők feltették kérdéseiket, a napközben elhangzottakat kiegészítették tapasztalatukkal, illetve a témához kapcsolódóan további javaslatokat tettek. Zárásként a jelenlévők abban egyhangúan egyetértettek, hogy tovább kell folytatni az együttgondolkozást és ehhez további hasonló esemény szükséges.

Varga Andrea


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

Add nekünk adód 1%-át. Adószámunk: 18245402-2-41. További infók az 1%-ról

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!
 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron