Facebook Instagram Youtube

Régiók találkozója az Összetekerünk turisztikai projekt első monitoring meetingjének alkalmával

Régiók találkozója az Összetekerünk turisztikai projekt első monitoring meetingjének alkalmával
2015.11.03
A turisztikai projekt első monitoring meetingjét tartottuk október 17-én.

Megtartottuk 2015. október 17-én az Összetekerünk! regionális kerékpáros turizmusfejlesztési projekt első monitoring találkozóját. Az eseményen a régiók (Debrecen és környéke, Dél-Pest és Csepel-sziget, valamint Székesfehérvár és környéke) képviselői részletesen bemutatták a projekt első időszakában végzett munkájukat, közösen értékeltük az elért eredményeket és megosztottuk az eddig szerzett tapasztalatokat.

A Magyar Kerékpárosklub több területi és partnerszervezetével közös turizmusfejlesztési projektbe kezdett tavasszal, melynek célja, hogy eddig kevésbé ismert területeket vonjunk be a biciklis turizmusba. Azt szeretnénk, hogy több kerékpáros turista jobb feltételek mellett új helyeket fedezhessen fel Magyarországon. A programban résztvevő szervezetekkel a Vértes, a Bakonyalja, Debrecen és Csepel-sziget térségét mérjük fel és jelölünk ki ezeken a területeken új túraútvonalakat, bevonva a helyi üzleti, önkormányzati és hatósági szereplőket is.
További híreink a programról.

A következő időszakban a régiókban azon fognak dolgozni, hogy az alábbi útvonalak tavasszal teljes kijelölésre kerülhessenek.

Debrecenben és környékén

Tervezett útvonal: Debrecen-Nagyhegyes-Keleti-főcsatorna-Zelemér-Józsa-Debrecen

Bejárótúra beszámolója ITT olvasható.

 

A Csepel-szigeten

Tervezett útvonal: Csepel, Gubacsi-híd-Soroksári Duna-part-M0-ás-híd-Szigetszentmiklós-Szigethalom-Majosháza-Ráckeve-Szigetbecse-Tassi-zsilip-Makád-Lórév-Ráckeve-Szigetszentmárton

Bejárótúra beszámolója ITT olvasható.

 

A Székesfehérvár-Csókakő térségben

Tervezett útvonal: Székesfehérvár-Iszkaszentgyörgy-Kincsesbánya-Fehérvárcsurgó-Bodajk-Mór-Csókakő

A régiók képviselői a helyi civil szervezetek partnerségi támogatásának megnyerése után, azokkal összefogva, közösen felkeresik a helyi önkormányzatokat és az útvonalat érintő vagy közelben elhelyezkedő szolgáltatókat (szállás, étterem, bolt, kerékpárszerviz, stb) annak érdekében, hogy ők is csatlakozzanak a projekthez. 


A program a Norvég Civil Támogatási Alap és az Ökotárs Alapítvány segítségével  valósulhat meg. Projekt azonosító: NCTA-2014-10906-E.

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron