Facebook Instagram Youtube

Hírek

Sajtófigyelő: A BKV-val közös sajtótájékoztató visszhangja
Menedzsment Fórum, mfor.hu - A kerékpáros közlekedésért kampányol a BKVMetro - Gazdaság: Összefogás a zöld közlekedésért BudapestenFigyelőNet - Együttműködne a BKV a biciklisekkel   
2007.04.19 |  Prof
Anglia: Sikeresen fellebbezett egy kerékpáros a forgalom akadályozása miatt kirótt birság ellen
Forrás: BBC News100 fontra bírságoltak egy kerékpárost, amiért a sáv közepén kerékpározott, ezzel a dupla záróvonal átlépésére kényszerítve az őt előző járműveket.A fellebezési eljárás során a bíróság felülbírálta a korábbi ítéletet. A bíró szerint a kerékpárosnak minden joga megvolt az úton tartózkodni.Az ügyészek azzal érveltek, hogy a kerékpáros használhatta volna az út túloldalán található kerékpárutat.A bíró szerint az adott kerékpárút használata nem kötelező a kerékpárosok számára.
2007.01.27 |  Prof
Science Café - Fenntartható Magyarország beszélgetéssorozat
2007 januárjától Science Café formában folytatódik a két éve sikeresen zajló Fenntartható Magyarország beszélgetéssorozat. Várunk mindenkit, akit érdekel a tudomány sokrétű társadalmi hatása, szeretne bekapcsolódni egy egyedülálló beszélgetési fórumba, ahol aktuális és gondolatébresztő tudományos-technológiai kutatások sokrétű társadalmi hatásainak megvitatására nyílik lehetőség informális környezetben, a Merlin Színházban. A Science Café egy olyan hely, ahol brit tudósok és kutatók izgalmas témafelvezető előadásait követően kávéházi környezetben bárki bekapcsolódhat a beszélgetésbe egy csésze kávé vagy egy pohár bor mellett.
2007.01.18 |  Prof
Az unió is segíti a tekerést
Forrás: Magyar Hírlap Az idén állami és uniós forrásokból az eddigieknél több pénz jut kerékpárutak építésére. A KRESZ tervezett módosítása is érinti a bicikliseket, sötétben kötelező lesz fényvisszaverő ruházatot viselni. A fővárosban a tervek szerint tizenhét kilométer kerékpárút épül (Fotó: MH) Felgyorsulhat a következő években a hazai kerékpárút-hálózat bővítése. A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) idén egymilliárd forintot különített el erre a célra – tudtuk meg Bodor Ádámtól, a tárca kerékpárügyi biztosától. Jelentős többletösszegeket a korábbiakhoz képest az uniós támogatásoktól remélhetnek az érintettek. A nemzeti fejlesztési terv regionális programjaiban mindenütt szerepel a támogatási célok között a kerékpárút-építés. Régiónként másfél és hatmilliárd forint közötti összegeket költhetnek bicikliutakra a következő hét évben. A régóta tervezett Duna és Tisza menti kerékpárutak kiépítésére a közlekedési operatív programból is lehet pénzt igényelni.
2007.01.11 |  Prof
"Városálom" - A Népszabadság cikke a városi közlekedés jövőjéről
Forrás: nol.hu Merész dolgot mondok: képzeljük el, hogy egyszer csak emberi léptékű, szelíd és gyengéden szerethető lesz a magyar főváros. Nemcsak a középkorú, jó állással rendelkező, a budai zöldövezeti kerületek valamelyikében élő férfiak számára, hanem úgy általában.
2006.11.10 |  Prof
Meghallgatható Gusztos Péter parlamenti felszólalása a kerékpárút alapról
A Magyar Rádió hangtárában meghallgatható Gusztos Péter képviselő parlamenti felszólalása, melyben a Katona Kálmán által korábban benyújtott, a költségvetésben az útpénztárból elkülönítendő kerékpárút alap létrehozását célzó módosító indítványhoz kapcsolódó újabb, ötpárti támogatást élvező módosító inditvány mellett érvel.
2006.12.13 |  Prof