Miért jó tagnak lenni?

Élhető város, két keréken - Mi történt a Vírus esten?

Április 14-én a Cycling Festival Europe nyitányaként, a Vírus klub keretében lehetőséget kaptunk elmondani, milyen kerékpáros fejlesztésekre van szüksége Budapestnek a következő években. Ez volt az esemény, ami Tarlós Istvánnak is "jelentősen felkeltette az érdeklődését".

A Magyar Kerékpárosklub képviseletében Halász Áron mesélte el, mi mindent írtunk le a Tarlós István decemberi, tömegközlekedési, kerékpározást és futást érintő sajtótájékoztatója után Szeneczey Balázs főpolgármester-helyettesnek. Ez volt az a majdnem 20 oldalas szakmai anyag, amire akkor nem kaptunk választ, és ami után a Városházán jelentős visszalépéseket tartalmazó Tarlós-csomagról szivárogtak ki dokumentumok.

A Vírus klubban felszólalt Gajus Scheltema holland nagykövet, Gerrit Faber a hollandiai kerékpáros szervezet (Fietsersbond) képviselője, Vitézy Dávid a Műszaki És Közlekedési Múzeum főigazgatója, valamint az előadásokat követően Winkler Róbert, a Totalcar.hu főszerkesztője vezetett egy kerekasztal-beszélgetést. 

Nézd meg az esten készült videókat!

Halász Áron:

Gajus Scheltema:

Vitézy Dávid:

Gerrit Faber:

Kerekasztal-beszélgetés:

 Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Add a Kerékpárosklubnak adód 1%-át! Az 1% felajánlásról mindent megtudhatsz itt.

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár az egész országban. Belépéshez kattints ide!