Facebook Instagram Youtube

Kerékpárosklub Szevasz Tavasz!

Kerékpárosklub Szevasz Tavasz!
2013.04.17
Várunk most szombaton, 2013. április 20-án a Bringázz a munkába! kampány nyitóeseményét vendégül látó Kerékpárosklub Szevasz Tavasz! rendezvényünkre az Újpesti Carl Lutz Rakpartra, ahol egy napra Amszterdamot csinálunk Budapestből!

Várunk most szombaton, 2013. április 20-án a Bringázz a munkába! kampány nyitóeseményét vendégül látó Kerékpárosklub Szevasz Tavasz! rendezvényünkre az Újpesti Carl Lutz Rakpartra, ahol egy napra Amszterdamot csinálunk Budapestből!

11:00 Szevasz Tavasz! köszöntő és Bringázz a munkába! kampány megnyitó

- Bert van der Lingen, nagykövet-helyettes – Holland Nagykövetség
- Csepreghy Nándor, az NFM helyettes államtitkára
- Vitézy Dávid, a BKK vezérigazgatója

15:55 utolsó budapesti Critical Mass start a Margit hídtól
 
Egész nap folyamatosan zajló programok:
10:00 – 16:00 Amatour de Budapest kerékpárverseny (Kindman Alapítvány)
Bővebb infó és előnevezés itt. (Kerékpárosklub tagságival 50% kedvezményt kapsz a nevezési díjból)
  • 10:00 gyerek futamok
  • 12:00 váltó futamok
  • 13:00 keró futamok
  • 14:00 sprint futamok
10:00 – 18:00 pedelec tesztpálya (AMBringa), freestyle show (óránként), ügyességi és kresz pálya gyerekeknek, goldsprint verseny gyerekeknek (12 évesig)
 


Csomagmegőrző az 500 férőhelyes óriás bringatárolónál!
 

 

 

A Critical Mass véget ér Budapesten, már nincs szükség rendszeres demonstrációkra, mostantól a szakmai munkára összpontosítunk. Ezért aktivistákra, mérnökökre, lelkes tenni akarókra számítunk.

A Critical Mass érkezési helyszínén, a városligeti Nagyréten felállított sátrunkban találkozhattok aktivistáinkkal, megismerkedhettek területi szervezeteinkkel, bekapcsolódhattok munkánkba helyi szinten, és beléphettek tagként a Kerékpárosklubba.
 
VÁLTOZTASSUK BUDAPESTET AMSZTERDAMMÁ!
A KERÉKPÁROSKLUB SZEVASZ TAVASZ NAP TÁMOGATÓJA HOLLANDIA MAGYARORSZÁGI NAGYKÖVETSÉGE, KÖSZÖNJÜK!

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron