Miért jó tagnak lenni?

Partnerségi megállapodás a BKK és a Magyar Kerékpárosklub között

A vasárnapi autómentes napon tartott programsorozatunkat egy olyan esemény nyitotta meg, amelynek egy külön cikket érdemes szánni: László János, a Magyar Kerékpárosklub elnöke és Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési központ vezérigazgatója aláírta azt a partnerségi megállapodást, amelynek köszönhetően megteremtődtek a jogi keretei a Kerékpárosklub és a BKK közti együttműködésnek.

fotó:Vargosz

A partnerség formája havi rendszeres szakmai konzultáció, amely során az aktuális, folyamatban lévő projektekről, fejlesztési ötletekről és koncepciókról egyeztetünk.A 2011-es év során többek között az alábbi témakörökben szándékoznunk konzultációt folytatni:

Oktatás-kommunikáció:

  • Információs kampányok tervezése és szervezése konkrét infrastrukturális beruházásokhoz kapcsolódóan, pl.: KKKR (BuBi), B+R és közterületi kerékpárparkolók, egyirányú utcák megnyitása stb.
  • Kerékpározás népszerűsítése, oktatási kampányok és programok kidolgozása és szervezése, ennek eszközei, kiadványok tervezése és készítése

Kutatás-felmérés

  • Forgalomszámlálások és balesetelemzések
  • Lakossági felmérések, közvéleménykutatások

Infrastruktúra

  • BUBI forgalomtechnikai intézkedési terv előkészítése, tervezése
  • Budapest  közlekedési és városfejlesztési intézkedések kapcsán a kerékpáros szempontok egyeztetése, hálózati tervek, használó csoport érdekei, közlekedési szokásai
  • Eseti forgalomtechnikai vélemények (útfelújítások, kiskorrekciók)
  • Közterületi kerékpártámaszok, -tárolók tervezése, létesítése.

fotó:Vargosz

Havi rendszerességgel lesznek konzultációk, de persze mindkét fél kezdeményezhet majd ezen felül is találkozókat. A konzultációkon  igyekszünk jegyzőkönyvet készíteni és az egyeztetett jegyzőkönyveket nyilvánosságra hozni, hogy minél jobban átlátható legyen a működésünk.

Az aláírás alkalmával Vitézy Dávid bejelentette, hogy a BKK nekikezd az Andrássy út átalakításának, megcserélik a parkolósávot és a kerékpársávot, ezáltal egy ténylegesen használható és biztonságos kerékpáros infrastruktúrát alakítanak ki a város egyik legszebb útján.

Ez a bejelentés azért is kötődik a partnerségi megállapodáshoz, mert az Andrássy útra vonakozó módosítási javaslatokat és részletes terveket a Kerékpárosklub műszaki tanácsadója, Bencze-Kovács Virág már néhány éve elkészítette és a BKK most nagyrészt ezeket fogja megvalósítani. Ráadásul Virág idén már a BKK állományában segíti a budapesti kerékpárosok helyzetét.

A partnerségi megállapodás részleteit a mellékelt dokumentumban olvashatjátok.

CsatolmányMéret
BKK_MK_partnersegimegallapodas_2011_tervezet.pdf43.61 kB