Facebook Instagram Youtube

Klassz kerékpárparkolók Budapesten

Klassz kerékpárparkolók Budapesten
2011.06.22
A LIDL lecserélte 2013. nyarán egy észak-pesti áruházánál a vacak küllőgyilkos és eldőlős bringatámaszokat nagyon korrektekre. (Az elsőkerékbeállós "támaszok" kényelmetlenek, mert le kell hajolni hozzájuk, nem lehet a vázat hozzájuk támasztani és hozzálakatolni, csak az első kereket, ami miatt könnyebben eltulajdonítható a kerékpár és ez a fajta támasztás a küllőket is tönkreteheti.

A LIDL lecserélte 2013. nyarán egy észak-pesti áruházánál a vacak küllőgyilkos és eldőlős bringatámaszokat nagyon korrektekre. (Az elsőkerékbeállós "támaszok" kényelmetlenek, mert le kell hajolni hozzájuk, nem lehet a vázat hozzájuk támasztani és hozzálakatolni, csak az első kereket, ami miatt könnyebben eltulajdonítható a kerékpár és ez a fajta támasztás a küllőket is tönkreteheti. Az új parkolókhoz a vázat is hozzá lehet lakatolni, így biztonságosabb, továbbá kényelmesebb, mert megtámasztják a kerékpárt és nem kell a lakatoláshoz lehajolni, valamint nem teszik tönkre a küllőket sem.)

Újlipótvárosban a jó példa – szerencsére – ragadós:

  • a Balzac utcában a Kerékpárosklub telepített kerékpárparkolót 
  • A Cheers kávézóba már jó ideje bringával jár a látogatók egy része, ezért itt meglévő igényt kellett kiszolgálni.

  • Pár háztömbbel arrébb nyitott a Ceramicafé, akik szintén sok bringás vendégre számítanak. Mindkét hely a Katona József utcában található, próbáljátok ki a támaszokat, és igyatok egy-egy frissítőt!

  • Ha pedig hazafelé (Helyben vedd meg! kampányunk szellemében) megvennétek a vacsorának valót, a Pozsonyi úti CBA Príma előtt (a Radnóti utcai bejáratnál) is lerakhatjátok a bringát, amíg vásároltok. 

  • A már szinte autódzsungelnek tűnő Tátra utcában felüdülés a Roxy Stúdió előtt elsétálni. Miközben az utcában alig lehet már közlekedni a kocsiktól, itt két autó helyén 10 biciklinek jut  elegendő parkolóhely, mindezt a táncstúdiónak köszönhetően.

Van kedvenc boltotok, kávézótok, bankfiókotok, ahol még nincs parkoló a bicajoknak? Tájékoztassátok az üzletvezetőt, hogy a Kerékpárosklubnál van a megoldás kulcsa, és irányítsátok hozzánk!

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron