Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Klassz kerékpárparkolók Budapesten

A LIDL lecserélte 2013. nyarán egy észak-pesti áruházánál a vacak küllőgyilkos és eldőlős bringatámaszokat nagyon korrektekre. (Az elsőkerékbeállós "támaszok" kényelmetlenek, mert le kell hajolni hozzájuk, nem lehet a vázat hozzájuk támasztani és hozzálakatolni, csak az első kereket, ami miatt könnyebben eltulajdonítható a kerékpár és ez a fajta támasztás a küllőket is tönkreteheti. Az új parkolókhoz a vázat is hozzá lehet lakatolni, így biztonságosabb, továbbá kényelmesebb, mert megtámasztják a kerékpárt és nem kell a lakatoláshoz lehajolni, valamint nem teszik tönkre a küllőket sem.)

Újlipótvárosban a jó példa – szerencsére – ragadós:

  • a Balzac utcában a Kerékpárosklub telepített kerékpárparkolót 
  • A Cheers kávézóba már jó ideje bringával jár a látogatók egy része, ezért itt meglévő igényt kellett kiszolgálni.

  • Pár háztömbbel arrébb nyitott a Ceramicafé, akik szintén sok bringás vendégre számítanak. Mindkét hely a Katona József utcában található, próbáljátok ki a támaszokat, és igyatok egy-egy frissítőt!

  • Ha pedig hazafelé (Helyben vedd meg! kampányunk szellemében) megvennétek a vacsorának valót, a Pozsonyi úti CBA Príma előtt (a Radnóti utcai bejáratnál) is lerakhatjátok a bringát, amíg vásároltok. 

  • A már szinte autódzsungelnek tűnő Tátra utcában felüdülés a Roxy Stúdió előtt elsétálni. Miközben az utcában alig lehet már közlekedni a kocsiktól, itt két autó helyén 10 biciklinek jut  elegendő parkolóhely, mindezt a táncstúdiónak köszönhetően.

Van kedvenc boltotok, kávézótok, bankfiókotok, ahol még nincs parkoló a bicajoknak? Tájékoztassátok az üzletvezetőt, hogy a Kerékpárosklubnál van a megoldás kulcsa, és irányítsátok hozzánk!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Pedig a bringatámaszok helyett lenne bőven kreatív megoldás: írde be a google képek keresésbe, hogy 'bicycle rack art'

Mikor tiltják be a járdán parkolást, borzasztó szokás.