Facebook Instagram Youtube

VOCA találkozó Budapesten

VOCA találkozó Budapesten
2013.04.16
VOCA Budapest meeting - 2013. április 18. - 21.

VOCA Budapest meeting  - 2013. április 18. - 21.

A VOCA projekttalálkozó sorozat budapesti állomásához érkezett.  Tíz ország képviseletében összesen 24-en jönnek el európa kerékpáros egyesületeitől, hogy bepillantást nyerjenek a budapesti bringás életbe és szubkultúrákba, valamint megismerjék a kerékpáros infrastruktúrat.

A találkozó témája: "Professional Work and Movement"

"Szakmai munka és mozgalom"

Happy Mass 2011

A találkozó szakmai napjai április 18-án  és 19-én (csütörtökön és pénteken) kerülnek megrendezésre.

Csütörtökön a bevezető után a főtémához kapcsolódóan lesznek előadások különböző egyesületek részéről. A napot egy 16:45-kor kezdődő egy órás workshoppal zárjuk, melynek témája: "Dialog or protest" ("Párbeszéd vagy tiltakozás").

Pénteken délelőtt tapasztalt közlekedési mérnökeink kétkeréken mutatják meg a budapesti kerékpáros infrastruktúra fejlesztéseket. Jó és rossz példákat egyaránt.

Péntek délután egy előadássorozat keretében vendégünk lesz a Budapesti Közlekedési Központ képviseletében Bencze-Kovács Virág, a Hungarian Cycle Chick-től Halász Áron, Mindspace-től Kobrizsa Ádám, Bike Maffia képviseletében Havasi Zoltán, a Critical Mass egyik atyja, Kükü (Kürti Gábor) és a Bringakonyha képviseletében Liptay Orsi.

Szombaton a  Kerékpárosklub Szevasz Tavasz rendezvényén az Újpesti (Carl Lutz) rakparton sok bringás program mellett a Bringázz a munkába! kampány megnyitóját nézzük meg. Délután természetesen csatlakozunk mi is a budapesti utolsó nagy Critical Mass felvonuláshoz.

Vasárnap a négy napos találkozót egy szentendrei bringatúrával zárunk.

Gyertek, vegyetek részt az előadásokon, workshopon vagy a vasárnapi szentendrei bringatúrán!  Várunk szeretettel!

Az előadások angol nyelven folynak.

Részletes programot ITT találjátok!

A program helyszíneit megtalálod ITT!


Ha szeretnél jönni, jelezz felém légy szíves az onkentes@kerekparosklub.hu e-mail címen.

 

Üdvözlettel:

Varga Andrea

VOCA projekt koordinátor

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron