Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

"Láss Jól!" közlekedésbiztonsági akcióTavaszi közlekedésbiztonsági akció

(2013. április 2 - május 31.)

Megelégeltük, hogy balesetveszélyes tárgyak találhatóak a kerékpáros útvonalainkon, melyek - főleg este, rossz látási viszonyok között - veszélyeztetik a kerékpárral közlekedők biztonságát. 

Ezért a 3M-mel összefogva és az ÚT-ŐR Kkt. segítségével országos akciót indítottunk Facebook közösségünk bevonásával. Fényvisszaverős matricákat adunk azoknak a bringásoknak, akiket szintén zavarnak ezek az állapotok, és szeretnének aktívan tenni ellene. Ők vállalják, hogy kiragasztják ezeket a prizmás matricákat, majd fotóval dokumentálják azt. 
 
Célunk, hogy országos szinten felhívjuk a figyelmet ezekre a tarthatatlan állapotokra, remélve, hogy az útfenntartók megteszik a szükséges lépéseket és eltüntetik ezeket a zavaró objektumokat utunkból,  illetve a jövőben nem is építik meg azokat. Nagy hírverést csapunk akciónknak, rendszeresen írunk róla és Facebookon lehetőség szerint minden hírt és képet megosztunk.

A matricakérés lezárult!

Köszönjük az eddigi jelentkezéseket (2.206 db matricát kértetek összesen). Remélhetőleg 2013. május 10-ig el tudjuk mindenkihez juttatni a matricákat. A hatalmas darabszám miatt elképzelhető, hogy azok, akik nagyon sokat kértek, kevesebbet fognak kapni.

  1. Mostanra mindegyikőtökkel kapcsolatba léptünk, aki jelentkezett. Vagy már eljuttattuk nektek, vagy postáztuk, vagy értesítettünk emailben, hogy jöhetsz érte irodánk portájára. 
  2. Ha már nálad a matrica és indulsz matricázni, továbbra is kérjük, töltsd le innen útmutatónkat. Ebben fontos tanácsokat olvashatsz arról, hogyan ragaszd ki a 3M matricákat.
  3. Minden egyes esetben, amikor kiteszel egy matricát, kérjük, fényképezd le, és küldd el nekünk Facebook oldalunkon vagy emailben a képet a pontos helyszín címével (lehetőleg Google maps linkkel). Videót is küldhetsz. 
  4. A beküldés határideje 2013. május 31. A képeket és videókat feltöltjük honlapunkra és megosztjuk Facebook oldalunkon. ( Egy kép ne haladja meg a 200 KB-ot, videónál pedig linket küldj.) Ha bármikor később már nem látod az útakadályt, azaz az útfenntartó eltávolította, kérjük, azt is dokumentáld.
  5. A kampány lezárultával sajtóközleményt adunk ki, hogy felhívjuk a sajtó, és az illetékesek figyelmét a közös akciónkra és kérjük a veszélyes zavaró tárgyak eltávolítását, a területek kijavítását.

A leglehetetlenebb helyeket dokumentáló, az útfenntartóknál a legjobb eredményt elérő, a legviccesebb képeket és videókat beküldők között ajándékokat sorsolunk: 1 db USB csatlakozós számítógép távirányítót, egy 2GB-os MP3 lejátszót és mindenféle kerékpáros kiegészítőket.

 

Néhány fotó alább (az összes beküldött fotó Facebook oldalunkon érhető el)

Budapest, Dagály Fürdő előtt - Népfürdő utca

 

 

 

 

 

 

Káposztásmegyer http://goo.gl/maps/YLNFE

http://goo.gl/maps/YLNFE.

 

Duna-menti kerékpárút http://goo.gl/maps/6w19Q 

Az összes eddig beküldött képet megnézhetitek Facebook oldalunkon!

Sikertörténetek

Szegeden aktivistáink felmatricáztak egy zavaró táblát a Dugonics térnél (a Lófaránál) február végén, majd március elejére a tábla eltűnt! 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Támogatóink, akiknek köszönettel tartozunk

             

CsatolmányMéret
Uni mouse emul kit & laser_presenter.pdf89.47 kB
használati útmutató.pdf83.35 kB

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Szélvész, igazad van, ez csak félmegoldás. De ahogy a rend éber őrei dolgoznak, az igazi megoldásra még várni kell. Addig, amíg 1500 lesz egy liter benzin.

Nem értek egyet a kampánnyal. Flexet minden karónak (és minden autónak ami miatt kirakták)! Nem poénból írtam. A bicajosok azért vannak komoly balesetveszélyben nap mint nap, mert csak ezzel tudják megakadályozni, hogy az autók ne használják a kerékpárutat. Próbáltatok már 15-25 fős bicajos csapattal végig menni a Veres Péter úton? Láttatok már kerékpárúton parkoló autón kerékbilincset? FLEX a lelke mindennek!

MDE: Olyan fotót szeretnénk kapni, amihez Google maps linket is kapunk, hogy gyorsan bemásolható legyen ide is és a Facebook oldalunkra is. Nagy segítség lenne, ha nem nekünk kellene utánakeresnünk. Köszi

GPS tagelt fotó elég, vagy ahhoz is írjunk kézzel címet?

A Dagály fürdő előtti pollernél burkolati jelekre és közvilágítási reformra is szükség lenne, illetve van a Tempero Kft. előtt egy privát reflektor, ami pont itt szembevakítja a bringásokat.