Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

A Kerékpárosklub is részt vesz a KIM által szervezett „Mindenki gyalogosnak születik” kampányban

A Magyar Kerékpárosklub véleménye szerint a közlekedés alapja és feltétele a partnerség. Munkájának és kampányainak egyik legfontosabb eleme a közlekedők közti partnerség ösztönzése, ezért csatlakozik minden olyan kezdeményezéshez, amely segíti ennek fejlődését.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium március 1-jén induló „Mindenki gyalogosnak születik” kampánya elsősorban arról szól, hogy a járművek vezetői az eddigieknél sokkal jobban figyeljenek a gyalogosan közlekedőkre. Ez az üzenet természetesen vonatkozik azokra is, akik kerékpárral teszik meg napi útjaikat. Nekik elsősorban a járdán történő kerékpározásról érdemes leszokni. A múlt időszak „kerékpárút építési” gyakorlata (a bringás zavarja a „közlekedést”, tegyük fel a járdára) sajnos rászoktatta a kerékpárost arra, hogy a járdán menjen, pedig az nem csak a gyalogosok számára jelent veszélyt, hanem – ismerve a baleseti statisztikákat – a kerékpáros számára is! A Magyar Kerékpárosklub kér tehát mindenkit, hogy kerékpárral, ha lehet, ne a járdán közlekedjen, és ha mégis ezt teszi, viselkedjen ott „vendégként”! 

A „Mindenki gyalogosnak születik” kampány legfőképp abban segíthet, hogy kialakuljon a partneri viszony a közlekedők között. Fontos, hogy mindenki megismerje a különböző közlekedési módok sajátosságait, és a napi gyakorlatában figyelembe is vegye azokat. A kampány létrehozhatja a résztvevők – és a partnerség elvével egyetértők -  közösségét. Ehhez járul hozzá a kampány matricája, amit remélhetőleg nagyon sok járművön – gépjárműveken és kerékpárokon egyaránt – fogunk látni márciusban!

Szervezetünk arra buzdít mindenkit, függetlenül attól, hogy éppen milyen járművet vezet, hogy csatlakozzon a kampányhoz, ragassza fel ennek jelét, a matricát járművére, és küldjön képet jó és akár rossz példákról a kampány közösségi oldalára.  


http://www.mindenkigyalogos.hu