Facebook Instagram Youtube

A Kerékpárosklub is részt vesz a KIM által szervezett „Mindenki gyalogosnak születik” kampányban

A Kerékpárosklub is részt vesz a KIM által szervezett „Mindenki gyalogosnak születik” kampányban
2012.02.20
Cimkék: Érdeklődőknek
A Magyar Kerékpárosklub véleménye szerint a közlekedés alapja és feltétele a partnerség. Munkájának és kampányainak egyik legfontosabb eleme a közlekedők közti partnerség ösztönzése, ezért csatlakozik minden olyan kezdeményezéshez, amely segíti ennek fejlődését.

A Magyar Kerékpárosklub véleménye szerint a közlekedés alapja és feltétele a partnerség. Munkájának és kampányainak egyik legfontosabb eleme a közlekedők közti partnerség ösztönzése, ezért csatlakozik minden olyan kezdeményezéshez, amely segíti ennek fejlődését.

A Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium március 1-jén induló „Mindenki gyalogosnak születik” kampánya elsősorban arról szól, hogy a járművek vezetői az eddigieknél sokkal jobban figyeljenek a gyalogosan közlekedőkre. Ez az üzenet természetesen vonatkozik azokra is, akik kerékpárral teszik meg napi útjaikat. Nekik elsősorban a járdán történő kerékpározásról érdemes leszokni. A múlt időszak „kerékpárút építési” gyakorlata (a bringás zavarja a „közlekedést”, tegyük fel a járdára) sajnos rászoktatta a kerékpárost arra, hogy a járdán menjen, pedig az nem csak a gyalogosok számára jelent veszélyt, hanem – ismerve a baleseti statisztikákat – a kerékpáros számára is! A Magyar Kerékpárosklub kér tehát mindenkit, hogy kerékpárral, ha lehet, ne a járdán közlekedjen, és ha mégis ezt teszi, viselkedjen ott „vendégként”! 

A „Mindenki gyalogosnak születik” kampány legfőképp abban segíthet, hogy kialakuljon a partneri viszony a közlekedők között. Fontos, hogy mindenki megismerje a különböző közlekedési módok sajátosságait, és a napi gyakorlatában figyelembe is vegye azokat. A kampány létrehozhatja a résztvevők – és a partnerség elvével egyetértők -  közösségét. Ehhez járul hozzá a kampány matricája, amit remélhetőleg nagyon sok járművön – gépjárműveken és kerékpárokon egyaránt – fogunk látni márciusban!

Szervezetünk arra buzdít mindenkit, függetlenül attól, hogy éppen milyen járművet vezet, hogy csatlakozzon a kampányhoz, ragassza fel ennek jelét, a matricát járművére, és küldjön képet jó és akár rossz példákról a kampány közösségi oldalára.  


http://www.mindenkigyalogos.hu

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron