Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Május 8: Bam! Bringás Reggeli az ország közel 40 pontján

Szeretettel várjuk 2014. május 8-án a reggel bringával munkába/iskolába tekerőket egy finom reggelire az ország közel 40 pontján.

A reggeliket a Magyar Kerékpárosklub önkéntesei és partnerei szervezik. A rendezők a változtatás jogát fenntartják. A reggeli alatt felszolgált menü a különböző helyszíneken eltérő lehet, és a reggelik a készlet erejéig tartanak. A pontos időpontok még szervezés alatt, az eseményt frissítjük.

Kedvcsináló kisfilmünk:

A "kék kisbringára" kattintva megjelenik a pontos reggeliző helyszín.

Térkép nagy felbontásban: https://mapsengine.google.com/map/edit?mid=z3PVRncmzZ0M.khh78-D1jo-g

 

      Lájkold Facebook oldalunkat!

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

Köszönjük a szervezést, a jó kommunikációt és a sikeres lebonyolítást! Már várjuk a következőt :)

Hihetetlen.. megállnak a Bringás Reggeli pontnál és pikniket tartanak a kijelölt KERÉKPÁRÚTON.. és nem a polgári ruhában tekerő átlag kerékpáros, hanem a ruciba öltözött horda. Jobbról előz, bevág, nem érdekli, hogy befér-e, körül se néz kanyarodás előtt, kerékpárral kutyát futtat, aztán dob egy laza pikniket a kerékpárút közepén... a KRESZ, a kulturált közlekedés fogalma ezeknek a jóembereknek teljesen ismeretlennek látszik. Még egyszer szeretném hangsúlyozni, nem a civil ruhában tekerő kerékpárosokról beszélek. Tudom, milyen végigcsapatni az utat, de ahhoz már sokan vagyunk, hogy ezt zavarás nélkül meg lehessen tenni.
Elkövettem azt a hibát, hogy pár év kihagyás után újra kerékpárra ültem Budapesten. Hát sokat romlott a helyzet az elmúlt 3 évben. Az elmúlt pár napban többet kellett korrigálnom mások hibáját, mint 1 év motorozás és autózás alatt összesen, pedig napi szinten közlekedek és viszonylag sokat. Érdekes, hogy a régi arcok visszaköszöntek és tudtak értelmesen közlekedni a civil ruhás ingázókkal egyetemben, de a beöltözött balkániaknak nagyon nem megy. Ez nem maszkulin erő- és bátorságpróba, Tisztelt Uraim. Közlekedünk. A-ból B-be. Szerintem tehetnénk ezt civilizált emberek módjára is. Megértem a technikai ruházat előnyeit, magam is használom, fontos a bukósisak használata is, de ez nem mentesít a KRESZ szabályai alól és nem véd meg egy baleset esetén, pusztán azért, mert élénk színei vannak. Ha valakibe beleszállsz, vagy belédszállnak, mert nem érdekel, hogy körülnézz, nem adsz elsőbbséget, szabálytalanul előzöl, akkor nem csak Te sérülsz meg.
Ezt látom ma budapesti kerékpározásnak. Ha rossz állapotban vannak a kerékpárutak, vásároljunk egy olyan kerékpárt, amit nem sajnálunk, a versenyt meg hagyjuk hétvégére, amikor nem veszélyeztetünk másokat.
Nem, nem az autós a hibás. Azok az idők már elmúltak.

Jiling, a bringás reggelit az MK önkéntes aktivistái csinálják. szervezz területi szervezetet, szervezd a Bringás reggelit és segíteni fog az MK az anyagokkal, tudással, stb. ne csak azt várd, hogy a sültgalamb a szádba repüljön és ha mégse, akkor panaszkodsz.

Meg sem vagyok lepve hogy Dunaújvárosban megint semmi nincsen!!! Olyan mintha mi nem is ebben az országban élnék, itt soha semmi nincsen, és mindenből kimaradunk!
vajon miért van ez a negatív diszkrimináció, ami az élet szinte minden terén érint minket Dunaújvárosi embereket?