Facebook Instagram Youtube

Gyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.) a kerékpáros biztosítással kapcsolatban

Gyakran Ismételt Kérdések (GY.I.K.) a kerékpáros biztosítással kapcsolatban
2018.11.14
2018. november 15-től kötött új vagy meghosszabbított Kerékpárosklub tagsághoz a baleset- és felelősségbiztosítás mellett már vagyonbiztosítás is járhat, vagyis biciklilopás esetén is téríthetik a károdat, vagy egy részét. Igyekeztünk öszeszedni a felmerülő kérdéseket, és alább válaszokat adni rájuk.

2018. november 15-től kötött új vagy meghosszabbított Kerékpárosklub tagsághoz a baleset- és felelősségbiztosítás mellett már vagyonbiztosítás is járhat, vagyis biciklilopás esetén is téríthetik a károdat, vagy egy részét. Igyekeztünk öszeszedni a felmerülő kérdéseket, és alább válaszokat adni rájuk.

Nagy felbontású PDF változat letöltése itt.

Kérdések:


Klubtag vagyok, mostantól rám is érvényes az új, lopásra is érvényes biztosítás?

Amennyiben 2018. november 15. 0 óra után léptél be, vagy hosszabbítottad meg a lejárt tagságodat, akkor igen. Amennyiben korábban váltottál ki tagságot, a tagságod lejártáig a korábbi biztosítás érvényes rád, melyben nem szerepel a vagyoni kár térítése.

A biztosítás a tagságod kiváltását követő hónap első napjától él. Tehát, ha február 15-én léptél be a klubba, akkor a biztosításod március 1.től érvényes. Minden más szolgáltatást azonnal igénybe tudsz venni.

Mennyibe kerül a biztosítás?

Kerékpárosklub tagok kedvező ajánlattal vehetik igénybe a hello Bringás biztosításait, emellett további szolgáltatások, kedvezmények járnak a tagsághoz, valamint a bringás fejlődésért végzett munkát támogatod vele.

A tagsági díjakat és biztosítási lehetőségeket itt találod.

Hogyan tudom érvényesíteni a vagyonbiztosításomat?

Vagyonbiztosításod érvényesítéséhez töltsd le a hello Bringás applikációt a Google Play áruházból vagy az Apple AppStore-ból, és regisztráld magad egy hello Pass készítésével.

Jelentkezz be, majd az "Irányítópult / Profil adatok / Kerékpár adatai" menüben add meg a Kerékpárosklub tagkártyán szereplő sorszámod, és ugyanitt tölts fel egy jó minőségű, oldalnézeti képet a bringádról!

Biztosítástípusaink nevei a lopásbiztosításban kapható kártérítés összegeit tükrözik, a számokat ezerrel megszorozva. Tehát:

 • Biztosítás 40 csomag választása esetén a biztosítási összeg maximum 40 000 Ft, ha a káresemény előtt fotó került feltöltésre a „hello Bringás” alkalmazás "Bringafotó" menüpontjában a szabályosan lelakatolt kerékpárról, illetve maximum 20 000 Ft fotózás nélkül. A „Biztosítás 40 Extra” csomag tartalmazza a balesetben sérült kerékpár javítását vagy beszerzését, melynek limitje 10 000 Ft.
 • Biztosítás 100 csomag választása esetén a biztosítási összeg maximuma 100 000 Ft, ha a káresemény előtt fotó került feltöltésre a „hello Bringás”  "Bringafotó" menüpontjában a szabályosan lelakatolt kerékpárról, illetve 50 000 Ft fotó nélkül. A „Biztosítás 100 Extra” csomag tartalmazza a balesetben sérült kerékpár javítását vagy beszerzését, melynek limitje 25 000 Ft.
 • Biztosítás 250 csomag választása esetén a biztosítási összeg maximuma 250 000 Ft, ha a káresemény előtt fotó került feltöltésre a „hello Bringás”  "Bringafotó" menüpontjában a szabályosan lelakatolt kerékpárról, illetve 125 000 Ft fotó nélkül. A „Biztosítás 250 Extra” csomag tartalmazza a balesetben sérült kerékpár javítását vagy beszerzését, melynek térítési limitje 50 000 Ft.
 • Biztosítás 500 csomag választása esetén a biztosítási összeg maximuma 500 000 Ft, ha a káresemény előtt fotó került feltöltésre a „hello Bringás”  "Bringafotó" menüpontjában a szabályosan lelakatolt kerékpárról, illetve 250 000 Ft fotó nélkül. A „Biztosítás 500 Extra” csomag tartalmazza a balesetben sérült kerékpár javítását vagy beszerzését, melynek térítési limitje 100 000 Ft.

Miért nem látszik az aktív szerződéseim között a Kerékpárosklub biztosításom regisztráció után a hello Bringás applikációban?

A Kerékpárosklub csoportos szerződést kötött a hello-val, ami azt jelenti, hogy nincs mindenkinek egyedi szerződésszáma, hanem csak egy fő szerződésszám alatt fut a biztosítás. A szerződés az éves tagdíj megfizetésével és az előző pontban leírt regisztrációval folyamatosan él.

Ha gyerekemnek vagy családtagomnak nincs okostelefonja, hogy tudom az ő bringájára is érvényesíteni a klubtagsághoz járó vagyonbiztosítást?

Az appban több felhasználói profil kezelhető. Hozz létre külön profilt gyermekednek vagy családtagodnak a hello.hu weboldalon vagy a hello-s applikációban. Ehhez mindössze egy működő email cím és egy tetszőleges jelszó szükséges.

Jelentkezz be ezzel a profillal az applikációba és az „Irányítópult/Profil adatok/Kerékpár adatai” menüpontban készíts egy fényképet a gyermek/családtag biciklijéről, add meg a tagsági számod és mentsd el a változtatásokat. Ezzel meg is vagy a kerékpár regisztrációjával.

Amikor kültéren lezárva hagyod ezt a kerékpárt, akkor jelentkezz be a gyermek/családtag profiljába és abba a profilba bejelentkezve készítsd el a kültéren hagyott lezárt bringa képét az applikáció „Bringafotó” menüpontjában. Majd jelentkezz ki az Irányítópult jobb felső sarkában található „Beállítások” menüben található „Kilépés” gombbal.
Ha a saját bringádról is akarsz ugyanakkor képet készíteni, akkor kilépés után a jelentkezz be a saját profilodba és úgy készítsd el a bringád lezárása utáni képet. 

Mi van akkor, ha 500.000 Ft feletti értékű kerékpárra szeretnék vagyonbiztosítást kötni?

500 000 Ft-nál értékesebb kerékpárokra nem terjednek ki a Kerékpárosklub tagsági csomagjai által nyújtott fedezetek, így ilyen nagy értékű bringa esetén látogass el a www.hello.hu weboldalra   A biztosításkötéshez töltsd le a hello Bringás applikációt a Google Play áruházból vagy az Apple AppStore-ból, majd regisztráld magad egy hello Pass készítésével és kattints a biztosításkötés menüpontra vagy látogass el a www.hello.hu weboldal biztosításkötés részére. Majd válaszd ki a vagyonbiztosítást a csomagok közül. (Balesetre és felelősségre már biztosítva vagy a Kerékpárosklub tagságoddal).

 1. Ha van számlád a bringádról, akkor a kerékpár értéke és gyártási évének megadása után jelöld be, hogy számlával rendelkezel. Válaszd ki a számodra legmegfelelőbb biztosítási módozatot (Start/Optimum/Prémium), majd a fizetési ütemet, és kövesd végig a kötési folyamatot.
 2. Ha nincs meg a bringád számlája, akkor 300.000 forintos értékhatárig otthon készített fotóval is köthetsz biztosítást, de kizárólag akkor, ha az applikáción keresztül kötsz– ekkor az ideiglenes vagy az állandó lakcímen (attól függően, hogy hol tartod és használod a bringát) készített (GPS koordinátákkal ellátott) 4 db. fotót kell feltöltened az app-ba, a megadott szempontok szerint. Biztosításkötésnél add meg a kerékpár értékét, gyártási évét és hogy nem rendelkezel számlával, majd válaszd az Otthonfotózást. Vidd végig a biztosításkötést, a bringádról készített képeket a folyamat vége felé kell majd elkészítened és feltöltened.
 1. Ha nincs számlád, és 300.001 forintnál magasabb a bringád értéke, vagy épített kerékpárod van, akkor egy 3990 forintos díj ellenében értékbecslést fogsz tudni készítetni. Ehhez a BringAngyal és a Hajtás Pajtás kerékpárszerviz hivatalos partnerünk adja a segítséget, velük vagyunk leszerződve, jelenleg csak az ő általuk készített értékbecslést tudjuk csak elfogadni. Az értékbecslés részleteivel kapcsolatban a hello@hello.hu címen tudsz információt kérni.

Talán ezzel a kis táblával jobban átlátható a dolog:

Mi van akkor, ha nincs meg a számla a bringámról, vagy alkatrészenként építettem?

Kárbejelentés be kell majd mutatnod a bringád számláját, mert ez alapján fogjuk tudni, hogy az eltűnt kerékpár milyen értékű volt és, hogy tényleg a te voltál a tulajdonosa.

Ha nincs számlád vagy épített kerékpárod van, értékbecslést kell készíttetni. Ehhez jelenleg a BringAngyal és a Hajtás Pajtás kerékpárszerviz hivatalos partnerünk adja a segítséget, velük vagyunk leszerződve, jelenleg csak az ő általuk készített értékbecslést tudjuk elfogadni. Az értékbecslés részleteivel kapcsolatban a hello@hello.hu címen tudsz információt kérni, de az időpont egyeztetést és az értékbecslési díj megfizetését neked kell intézni a szervizzel. Az értékbecslés elkészültével a szerviz kiállít egy pecséttel ellátott szemle lapot, amit bár nekünk is továbbít, de neked is meg kell őrizni, mert ha ellopják a bringádat, ezt a bizonylatot fogod tudni feltölteni számlaként az applikáció „Kárbejelentés” menüpontjába.

Baleset- és felelősségbiztosításom akkor is él, ha nem töltök fel bringa képet?

Igen. A profilodba („Irányítópult/Profil adatok/Kerékpár adatai” menüben) csak abban az esetben kell képet feltöltened a kerékpárodról és akkor kell megadnod a Kerékpárosklub kártyán szereplő sorszámod, ha a vagyonbiztosításodat is igénybe kívánod venni.

Baleset- és felelősségbiztosításom csak a saját bringám használata esetén él? Mi van, ha kölcsön-, bérelt- vagy közbringával ér a baj?

A baleset- és a felelősségbiztosítás nem bringához, hanem személyhez kötődik, tehát nem csak a feltöltött fotójú bringára vonatkozik. Éppen ezért egy mástól kölcsön kapott biciklivel, közbringával (pl. Bubi) vagy kölcsönzős kerékpárral is fedezett a baleset.

Több bringát is tudok biztosítani?

Egy tagság mellé egy bringát tudunk biztosítani. A további bringákra a www.hello.hu/bringas weboldalon tudsz vagyonbiztosítást kötni.

Ha nem töltöttem fel bringa képet, később meg tudom tenni?

Igen, de fontos, hogy a vagyonbiztosításod csak az „Irányítópult/Profil adatok/Kerékpár adatai” menüben feltöltött bringa képpel és a Kerékpárosklub tagkártyán szereplő sorszámod megadásával tudod érvényesíteni.

Minden lakatolás után le kell fotózni a biciklimet?

Ez természetesen rád van bízva. Amennyiben a káresemény előtt fotó került feltöltésre a „hello Bringás” alkalmazásba a szabályosan lelakatolt kerékpárról, akkor nagyobb kátérítést kaphatsz. Részletek lejjebb, a "Biztosítási fedezetek" pont alatt.

A profilom alatt a bringa fotómat bármikor lecserélhetem?

Érvényes bringafotót csak egyszer tudsz a profilodba feltölteni, újabb képfeltöltést csak abban az esetben tudnunk elfogadni, ha az első képed nem sikerült.

Ha lecserélnéd a bringád, akkor írj a hello@hello.hu címre, és egyeztetjük a teendőket.

Egyrészt rögzítjük az új bringát a rendszerben, másrészt – pl. a jelenleginél drágább bringa vásárlása esetén – értékegyeztetésre lehet szükség a térítési limit megemeléséhez.

Vagyonbiztosítás esetén, ha menet közben alkatrészeket cserélek a kerékpáromon, azt hol tudom rögzíteni? Arra is kiterjed a biztosítás vagy csak a meglévő alkatrészekre?

Vagyonbiztosításod csak lopáskár esetén érvényes. Részlopásra, azaz alkatrészekre és kiegészítő felszerelésekre (mint például: gyerekülés, telefontartó) nem terjed ki a biztosításod. Kerékpárod a számlán szereplő értékig van biztosítva, ha időközben értéknövelő felújítás vagy alkatrész csere történik a bringán, azt nem tudjuk figyelembe venni, kivéve, ha menet közben készíttettél értékbecslést az új állapotról.

Hogyan kell használni a Bringafotó funkciót, hogy lopáskár esetén ne kelljen magas önrészt fizetnem?

Fotót a bringádról az applikációban tudsz készíteni a Bringafotó menüpontban. Minden egyes lezáráskor készíts fotót az applikációban a kerékpárodról, úgy hogy mindenképpen engedélyezed a helymeghatározást! GPS koordináta nélkül nem tudjuk elfogadni az itt feltöltött fényképet.

FONTOS! Magasabb összegű kártérítést csak abban az esetben kaphatsz, ha a bringát magasabb biztonsági besorolású zárral kötöd le (pl. folding-lakat, U-lakat vagy láncos lakat). Görgős vagy sodrony lakat használata esetén 50%-os önrészt vonunk le!

Hogy tudom bejelenteni a káromat?

A kárbejelentést a hello Bringás applikációban tudsz tenni a Kárbejelentés menüpontban. A szerződésszámod a következő: 1208098000001.

Értelemszerűen töltsd ki az összes csillaggal jelölt adatot és információt.

Amennyiben a profilodban előzőleg elmentetted a Kerékpárosklub azonosítódat (Kerékpárosklub kártyán szereplő sorszámod), akkor ez az adat már előre lesz töltve neked.

Ha valamiért nem sikerülne bejelentened az applikáción keresztül, akkor az email cím kárbejelentéshez: karinfo@hello.hu

FONTOS! Lopáskár esetén minden esetben szerezz be rendőrségi jegyzőkönyvet, amit a káresemény további adatai részben tudsz befényképezni. Ha szükséges, a kitöltött adatlapot a „Web-en folytatom” gombbal el tudod menteni, és később a weboldalra bejelentkezve folytathatod a kárbejelentést.

Biztosítási fedezetek:

 • Baleseti halál (1 éven belül): 1 500 000 Ft;
 • Legalább 51%-os baleseti egészségkárosodás (2 éven belül): 1 500 000 Ft-nak az egészségkárosodás mértékével arányos része;
 • Baleseti - 28 napon túl gyógyuló csonttörés: 20 000 Ft/év (fogtörés, csontrepedés és fogpótlás nem térül);
 • Felelősségbiztosítás: A biztosító által vállalt kártérítési összeg felső határa: 2.000.000 Ft/év/Biztosított;
 • lopás kockázatra szóló vagyonbiztosítás térítési limitjei a következő módon alakulnak

         - Biztosítás 40 csomag választása esetén a biztosítási összeg maximum 40 000 Ft, ha a káresemény előtt fotó került feltöltésre a „hello Bringás” alkalmazás „Bringafotó” menüpontjában a megfelelő lakattal szabályosan lelakatolt kerékpárról, illetve maximum 20 000 Ft fotózás nélkül. A „Biztosítás 40 Extra” csomag tartalmazza a balesetben sérült kerékpár javítását vagy beszerzését, melynek limitje 10 000 Ft.

                -  Biztosítás 100 csomag választása esetén a biztosítási összeg maximuma 100 000 Ft, ha a káresemény előtt fotó került feltöltésre a „hello Bringás” alkalmazás „Bringafotó” menüpontjában a megfelelő lakattal szabályosan lelakatolt kerékpárról, illetve 50 000 Ft fotó nélkül. A „Biztosítás 100 Extra” csomag tartalmazza a balesetben sérült kerékpár javítását vagy beszerzését, melynek limitje 25 000 Ft.

                - Biztosítás 250 csomag választása esetén a biztosítási összeg maximuma 250 000 Ft, ha a káresemény előtt fotó került feltöltésre a „hello Bringás” alkalmazás „Bringafotó” menüpontjában a megfelelő lakattal szabályosan lelakatolt kerékpárról, illetve 125 000 Ft fotó nélkül. A „Biztosítás 250 Extra” csomag tartalmazza a balesetben sérült kerékpár javítását vagy beszerzését, melynek térítési limitje 50 000 Ft.

                - Biztosítás 500 csomag választása esetén a biztosítási összeg maximuma 500 000 Ft, ha a káresemény előtt fotó került feltöltésre a „hello Bringás” alkalmazás „Bringafotó” menüpontjában a megfelelő lakattal szabályosan lelakatolt kerékpárról, illetve 250 000 Ft fotó nélkül. A „Biztosítás 500 Extra” csomag tartalmazza a balesetben sérült kerékpár javítását vagy beszerzését, melynek térítési limitje 100 000 Ft.

Hol olvashatom a részletes biztosítási feltételeket?

A biztosítás részletes feltételeit itt olvashatod el.

További információ: www.hello.hu

 

Tovább a befizetéshez >>>

 


Tetszett a cikk? Maradjunk kapcsolatban!

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron