Facebook Instagram Youtube

Bam! 2013. ősz - záróbuli

Bam! 2013. ősz - záróbuli
2013.11.09
Jó hangulatban telt az idei Bam! záró is, melynek a Gödör Klub adott helyet a budapesti Király utcában.

Jó hangulatban telt az idei Bam! záró is, melynek a Gödör Klub adott helyet a budapesti Király utcában.

 

Kint mindenféle érdekes bringákat és egy segwayt is ki lehetett próbálni.

 

 

 

 

Bent pedig átalakultunk moziteremmé:

  • Láthattunk rengeteg Bam! filmet
  • Kádár Viktor filmrendező bemutatta a Város lekerekítve című dokumentumsorozatának eddig elkészült epizódjait
  • A Mobile2020-szal közösen meghirdetett videópályázatunk filmjeit is bemutattuk. A nyertes filmeket itt láthatjátok.


 

A legutóbbi Bam! kisfilmünk főszereplője is eljött, és megmutatta hogy készült a film kis biciklivel, kis díszletek között.

 

 

 

 

A nyereményosztó a videóverseny nyerteseivel kezdődött, majd következett a Bam! nyertesek sora.

Az iskolás verseny fődíjasa a tiszaroffi Baptista Általános Iskola lett, hiszen náluk volt a legnagyobb a bringával járók aránya.
Ők 56.000 Ft-ot kaptak  bringaparkoló építés céljára a Cyclechic szeptemberi adománygyűjtésének köszönhetően. Annak érdekében, hogy ezt kiegészíthessük egy igazi nagy bringaparkolóhoz szükséges összegre, hamarosan nyilvános adománygyűjtést rendezünk! Célunk, hogy minden bringával járó diák tudjon az iskola előtt parkolni.

 

 

További fotók ///itt.

 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron