Facebook Instagram Youtube

Critical Mass Tiszaroffon: átadásra került a bringatároló!

Critical Mass Tiszaroffon: átadásra került a bringatároló!
2014.06.16
Az adományaitokból felépült bringatároló hivatalos átadási ünnepségére az utolsó tanítási napon, 2014. június 13-án került sor.

Az adományaitokból felépült bringatároló hivatalos átadási ünnepségére az utolsó tanítási napon, 2014. június 13-án került sor.

Az iskola 150 tanulójának és dolgozójának 40%-a vett részt a tavaly őszi Bringázz a Munkába kampányban, így ők lettek a legbringásabb iskola.
Nyereményük egy bringatároló volt, mely a Hungarian Cycle Chic és a Kerékpárosklub adományozóinak felajánlásával épülhetett meg a felsőtagozat épülete előtti kertben.
Hatalmas siker: a tároló újabb diákokat vett rá a bringás közlekedésre! Miután már májusra megépült a fedett és zárható tároló, azt a hivatalos átadó előtt pár héttel használatba is vették a diákok. Ennek hatására a diákok újabb 10%-a kezdett el biciklivel iskolába járni, hiszen biztonságban tudhatták kétkerekű járművüket.

 

2013 őszi Bringázz a Munkába kampány legbringásabb iskolájának járó főnyeremény: a Hungarian Cycle Chic blog közössége által adományozott 56.000 Ft bringatároló építésre

 

A hivatalos megnyitón az iskola alsó és felső tagozata, valamint a tanári kar is jelen volt.

 

 

Halász Áron, a Kerékpárosklub elnökségi tagja és a Hungarian Cycle Chic blog szerkesztője, valalamint Fábián Eszter, az tiszaroffi Baptista Általános Iskola intézményvezetője átvágják a szalagot.

 

A szalagvágást követően a Tisza-gáton vezető biciklitúra következett, melyre Kerékpárosklubos sapkákat kaptak a felsőtagozatos diákok.

 

 

A kerékpártúra képei alább:

Az adományozásról itt olvashatsz bővebben:
- az adománygyűjtés meghirdetése
- az adománygyűjtés lezárulta
- a tároló megépülése

Fotók: Halász Áron, Rézsóné Kis Mária

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron