Facebook Instagram Youtube

Ha meg is ázol, ki lehet bírni. És biciklivel nem késel el! Bringázzunk újra a munkába!

Ha meg is ázol, ki lehet bírni. És biciklivel nem késel el! Bringázzunk újra a munkába!
2014.09.26
14. alkalommal indult el Bringázz a munkába! (Bam!) kampányunk. A budapesti Madách téren rengeteg bicinklin munkába induló bamoló jött el, hogy átvegye személyesen Scherer Péter színművésztől bringatárs jelvényét és a kampányt népszerűsítő matricákat, plakátokat.

14. alkalommal indult el Bringázz a munkába! (Bam!) kampányunk. A budapesti Madách téren rengeteg bicinklin munkába induló bamoló jött el, hogy átvegye személyesen Scherer Péter színművésztől bringatárs jelvényét és a kampányt népszerűsítő matricákat, plakátokat.

A budapesti Madách téren Dr. Becsey Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedésért felelős helyettes államtitkára köszöntötte a kerékpárral érkező nézőközönséget. Beszédében többek között elmondta, hogy a 2014-2020-as uniós költségvetési ciklus végére a jelenleg használható mintegy 4000 kilométer hosszúságú, teljes kerékpárút-hálózat a tervek szerint 1000-1500 kilométerrel hosszabbodhat meg.

 

Scherer Péter színművész a nézőközönséggel egyetértésben megállapította, hogy a széles körben elterjedt kerékpározás-ellenes kifogások nem elég meggyőzőek.

Bár valóban el lehet ázni esőben, de ki lehet bírni. És ő azóta nem késik el sehonnan, mióta biciklivel közlekedik.

A nézőközönség egyértelműen jelezte, hogy olyan még sosem fordult elő, hogy valaki a bringázás miatt fázott volna meg.

Az ember pedig nem fáradt, ha bringázik, hiszen azonnal felélénkül.

Egyedül a megizzadásnak van némi alapja, de az sem a világ vége.

 

 

 

A kampány népszerűsítésében önként részt vállaló játékosok ruhájára bringatárs jelvényt tűzött ki.

László János, a Kerékpárosklub elnöke pontosan bemutatta, mi egy bringatárs feladata: a még bizonytalan kollégáknak mondják el, hogy a kifogások nem elég meggyőzősek, inkább próbálják ki ők is a kerékpárt a munkába járásra. Helyezzenek kollégájuk asztalára egy kis kampányplakátot - hátán egy kis Bam! naptárral - és mondják el nekik, miért jó kerékpárral közlekedni.

(A falra és asztalra helyezhető népszerűsítő anyagok itt tölthetőek le.)

 

 

 

Teljes fotóalbum itt: http://bit.ly/1swwPWc

Fotók: Bársony Zsolt és Halácsy Viktor
 

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron