Facebook Instagram Youtube

Közel 50 helyen vár bringásreggeli az Autómentes Napon

Közel 50 helyen vár bringásreggeli az Autómentes Napon
2015.09.14
Bringázz egész évben! Mi adjuk hozzá az energiát. Szeptember 22-én, az Autómentes Napon bringásreggelivel indítjuk az őszi-téli szezont - országosan közel 50 helyszínen.

Kerékpárosklub Bringás reggeli  - ORSZÁGSZERTE - 2015. szeptember 22. kedd

 

A hidegebb időben se tedd le a bringát! Szeptember 22-én, az Autómentes Napon bringásreggelivel indítjuk az őszi-téli szezont. A Kerékpárosklub és partnerei az egész országban, közel 50 helyen várja a bringával munkába tekerőket.

Hogyan tekerjek télen?

Bár még olyan, mintha nyár lenne, mindenki érzi, hogy közeleg a tél. Hidegebb időben sem kell lemondanod a kerékpározásról, hiszen az akkor is a leggyorsabb, legegyszerűbb és legolcsóbb közlekedési eszköz marad. Van egy-két tippünk, amivel bárki könnyen áttekerhet a tavaszba. Olvasd el téli bringás tanácsainkat és nézd meg, hogy csinálják mások!

Hívd el az ismerőseidet!

Ne hagyd, hogy munkatársaid vagy barátaid lemaradjanak az őszi bringásreggeliről! Tekerjetek el közösen a legközelebbi helyszínhez, töltődjetek fel energiával, aztán folytassátok egész évben! Hívd meg ismerőseidet a facebook-on is!

Szervezz Te is bringásreggelit!

Csatlakozz az évről-évre több embert vendégül látó bringásreggelikhez! A Kerékpárosklub várja önkormányzatok, kávézók, éttermek, pékségek, munkahelyek, szervezetek jelentkezését. Ha kedvet kaptál, írj a kommunikacio [kukac] kerekparosklub.hu címünkre! Jelentkezési határidő: 2015. szeptember 13. éjfél. (Ha lemaradtál, sebaj, jövő tavasszal várunk!)

 

Figyelem! A helyszíneket és az időpontokat folyamatosan frissítjük!

Figyelem! Külön jelöljük az eltérő napon szerveződő reggeliket, illetve bringás uzsonnákat!

A reggeli termékek helyszínenként nem lesznek egységesek és a készlet erejéig tartanak.  A helyszínek és időpont módosulásában a változás jogát fenntartjuk.

Köszönetet mondunk az eseményt megszervező sok önkéntesünk és partnerünknek, továbbá támogatóinknak, akik nélkül a reggelik nem valósulhatnának meg: 

 


 

Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron