Facebook Instagram Youtube

Majdnem az egész Margit híd kerékpáros út lesz

2007.12.19
Cimkék: Margit híd
A december 19-i egyeztetés eredménye: a Margit híd északi felén kétirányú gyalog- és kerékpárutat építenek, a járdával egy szintben ugyan, de a gyalogosoktól szines burkolattal és gömbsüvegekkel elválasztva. A déli oldalon Budáról Pest felé egyirányú kerékpársávot alakítanak ki, ezt is járdával egy szintben, hasonló módon elválasztva a gyalogosoktól, mint a túlsó oldalon.Mindkét oldali kerékpáros útvonalnak kialakítják a kapcsolódását a két hídfőnél, jelzésekkel, táblákkal, ahogy kell.

A december 19-i egyeztetés eredménye: a Margit híd északi felén kétirányú gyalog- és kerékpárutat építenek, a járdával egy szintben ugyan, de a gyalogosoktól szines burkolattal és gömbsüvegekkel elválasztva. A déli oldalon Budáról Pest felé egyirányú kerékpársávot alakítanak ki, ezt is járdával egy szintben, hasonló módon elválasztva a gyalogosoktól, mint a túlsó oldalon.

Mindkét oldali kerékpáros útvonalnak kialakítják a kapcsolódását a két hídfőnél, jelzésekkel, táblákkal, ahogy kell.

A budai hídfőnél az alsó kerékpárutat végre átvezetik a híd alatt, nem kell többé a HÉV-pavilonba hajtanunk.

Ez hangzott el, kialakult az egyetértés, kapunk emlékeztetőt, szóval bicajra fel!

János

Hogy el ne felejtsem: még azt is megkérdezték, hogy a Szabadság hídon a úttesten kérünk e olyan dilatációs rácsot, amit direkt úgy terveztek, hogy a bicajosok kereke se akadjon bele. KÉRTEM.

Kapcsolódó hírek

Margit híd - mindenkinek

Írásom célja, hogy az esetleges félreértéseket tisztázzuk a Margit híddal kapcsolatban. Számos egyeztetésen vettünk részt a kezdektől és próbáltuk képviselni a "kerékpáros érdekeket". Mindössze „egy” nagy probléma volt a tervezés során: a kezdeti fázisban nem mérték fel teljeskörűen a nem-motorizált forgalmat (főleg a gyalogosokat és a bicikliseket). Mivel a felújítás célja ezen forgalmak előnyben részesítése, így nagyságuk növekedett. Az így be nem tervezett forgalom megfelelő lebonyolítására született ez a – lassan átadásra kész - kompromisszumos kialakítás.

2011.10.09 |  Közlekedés
Margit hídi felhajtás: Ha a város nem építi meg, majd mi megépítjük! +VIDEO

Miközben a kerékpárral közlekedők száma évről évre növekszik, 5 közgyűlési határozat és számtalan ígéret ellenére sem épülnek a beígért kerékpáros létesítmények. A híd felújítása előtt, 2007-ben végzett forgalomszámlálás alapján a kerékpárral közlekedők kiszolgálására az érvényes műszaki előírás szerint minimum 2,7 méter széles kerékpárút volna szükséges, azóta a közlekedők száma megháromszorozódott és mégsem épül meg semmi.

2011.05.11 |  Főszerkesztő
Margit híd: intézményesített közlekedési káosz

2012-ben hétköznap reggel a hídon közlekedő járművek 11.37%-a kerékpár volt, mely arány azóta csak növekedett. Itt láthatod friss videónkat!

2013.09.03 |  Emese