Facebook Instagram Youtube

Hírek: Margit híd

Margit híd - mindenkinek
Írásom célja, hogy az esetleges félreértéseket tisztázzuk a Margit híddal kapcsolatban. Számos egyeztetésen vettünk részt a kezdektől és próbáltuk képviselni a "kerékpáros érdekeket". Mindössze „egy” nagy probléma volt a tervezés során: a kezdeti fázisban nem mérték fel teljeskörűen a nem-motorizált forgalmat (főleg a gyalogosokat és a bicikliseket). Mivel a felújítás célja ezen forgalmak előnyben részesítése, így nagyságuk növekedett. Az így be nem tervezett forgalom megfelelő lebonyolítására született ez a – lassan átadásra kész - kompromisszumos kialakítás.
2011.10.09 |  Közlekedés
Margit hídi felhajtás: Ha a város nem építi meg, majd mi megépítjük! +VIDEO
Miközben a kerékpárral közlekedők száma évről évre növekszik, 5 közgyűlési határozat és számtalan ígéret ellenére sem épülnek a beígért kerékpáros létesítmények. A híd felújítása előtt, 2007-ben végzett forgalomszámlálás alapján a kerékpárral közlekedők kiszolgálására az érvényes műszaki előírás szerint minimum 2,7 méter széles kerékpárút volna szükséges, azóta a közlekedők száma megháromszorozódott és mégsem épül meg semmi.
2011.05.11 |  Főszerkesztő
Margit híd: intézményesített közlekedési káosz
2012-ben hétköznap reggel a hídon közlekedő járművek 11.37%-a kerékpár volt, mely arány azóta csak növekedett. Itt láthatod friss videónkat!
2013.09.03 |  Emese
Miért hasznos a kerékpáros nyom - a Kerékpárosklub válasza a negatív véleményekre + VIDEÓ
Sok olyan kommentár, sőt riport is megjelent a Margit híd bringás piktogramjaival kapcsolatban, ami már szinte halált kiált, vért, szörnyű baleseteket. Ezért fontos, hogy megnézzük, mit mond a szakma erről a világban, miért tartják hasznosnak, és használják egyre több helyen:Miért hasznos ez az eszköz?(az alább mellékelt kutatás szerint)1. Mert javítja a kerékpárosok és a gépjárművek helyezkedését
2011.07.16 |  Főszerkesztő
Margit híd 2012 március - Mit tesz a BKK a kerékpáros helyzet javítása érdekében?
A Margit híd kerékpáros szempontból sajnos nem egy sikertörténet, számos cikket írtunk már a témában, és ezek többségében nem tudtunk pozitív fejleményekről beszámolni. Most azonban egy kis jó hír: újrafestik a kerékpáros nyomokat – sűrűbben és tartósabban, mint eddig voltak, kijavítják a hídfőknél a töredezett útburkolatot, és további lehetőségeket vizsgálnak meg a kerékpáros helyzet javítása érdekében.
2012.03.26 |  Főszerkesztő
Mi lesz a Margit híddal?
A sajtóban egyre több cikk jelenik meg a Margit híd felújításával kapcsolatban, ezért fontos, hogy az álláspontunkat ismét hangsúlyozzuk:Nagyon sokszor és sok fórumon mondtuk el, hogy a hidon létfontosságú a kerékpáros útvonal kialakítása MINDKÉT oldalon. Ráadásul ez a véleményünk megegyezik a Főváros Közlekedési Ügyosztájának szakmai véleményével.
2007.12.08 |  László János