Facebook Instagram Youtube

Mi lesz a Margit híddal?

2007.12.08
Cimkék: Margit híd
A sajtóban egyre több cikk jelenik meg a Margit híd felújításával kapcsolatban, ezért fontos, hogy az álláspontunkat ismét hangsúlyozzuk:Nagyon sokszor és sok fórumon mondtuk el, hogy a hidon létfontosságú a kerékpáros útvonal kialakítása MINDKÉT oldalon. Ráadásul ez a véleményünk megegyezik a Főváros Közlekedési Ügyosztájának szakmai véleményével.

A sajtóban egyre több cikk jelenik meg a Margit híd felújításával kapcsolatban, ezért fontos, hogy az álláspontunkat ismét hangsúlyozzuk:

Nagyon sokszor és sok fórumon mondtuk el, hogy a hidon létfontosságú a kerékpáros útvonal kialakítása MINDKÉT oldalon. Ráadásul ez a véleményünk megegyezik a Főváros Közlekedési Ügyosztájának szakmai véleményével.

Miután a tervek még mindig az egyoldali kétirányú (és ráadásul nem megfelelő szélességű) önálló kerékpárutat tartalmazzák, néhány hete levelet írtunk Hagyó Miklósnak, Budapest közlekedéséért felelős alpolgármesterének. A héten csütörtökön személyes találkozónkon módom lesz érveinket szóban (ismét) elmondani. Az eredményekről beszámolok.

Kapcsolódó hírek

Margit híd - mindenkinek

Írásom célja, hogy az esetleges félreértéseket tisztázzuk a Margit híddal kapcsolatban. Számos egyeztetésen vettünk részt a kezdektől és próbáltuk képviselni a "kerékpáros érdekeket". Mindössze „egy” nagy probléma volt a tervezés során: a kezdeti fázisban nem mérték fel teljeskörűen a nem-motorizált forgalmat (főleg a gyalogosokat és a bicikliseket). Mivel a felújítás célja ezen forgalmak előnyben részesítése, így nagyságuk növekedett. Az így be nem tervezett forgalom megfelelő lebonyolítására született ez a – lassan átadásra kész - kompromisszumos kialakítás.

2011.10.09 |  Közlekedés
Margit hídi felhajtás: Ha a város nem építi meg, majd mi megépítjük! +VIDEO

Miközben a kerékpárral közlekedők száma évről évre növekszik, 5 közgyűlési határozat és számtalan ígéret ellenére sem épülnek a beígért kerékpáros létesítmények. A híd felújítása előtt, 2007-ben végzett forgalomszámlálás alapján a kerékpárral közlekedők kiszolgálására az érvényes műszaki előírás szerint minimum 2,7 méter széles kerékpárút volna szükséges, azóta a közlekedők száma megháromszorozódott és mégsem épül meg semmi.

2011.05.11 |  Főszerkesztő
Margit híd: intézményesített közlekedési káosz

2012-ben hétköznap reggel a hídon közlekedő járművek 11.37%-a kerékpár volt, mely arány azóta csak növekedett. Itt láthatod friss videónkat!

2013.09.03 |  Emese