Facebook Instagram Youtube

Hírek

Kerékpárosklub Tisztújító Közgyűlés 2024
Kedves Klubtagunk, szeretettel meghívunk a novemberi tisztújító közgyűlésünkre, melyen a 3 éves mandátum lejárta miatt új elnökséget és új ellenőrző bizottságot, valamint új választmányt szavazunk meg.
2024.10.15 |  melinda
Egy jó gyakorlat Prágából – a Štvanice gyalogoshíd kialakítása
A Central European Active Mobility Lab című projektben a Magyar Kerékpárosklub, a Mobilissimus, illetve a szlovák és a cseh kerékpárosklub vesz részt. A projekt keretében egy-egy köztérátalakítási beavatkozás valósul meg Budapesten, Pozsonyban és Prágában, amelyet a partnerség a Mobilissimus által kidolgozott módszertan alapján folyamatában vizsgál.
2024.10.07 |  melinda
A greenwashing tankönyvi példája Szegeden
Szegeden a parkolóépítések gyakran zöldterületek rovására történnek, amivel nemcsak az autóhasználatot ösztönzik, hanem háttérbe szorítják a kerékpáros és közösségi közlekedést is. A látszólag „zöld” fejlesztések valójában a fenntarthatóság látszatát keltik, miközben súlyosbítják a város hősziget problémáit.
2024.09.25 |  Magyar Kerékpárosklub Szeged
Biciklibe borítottuk Budapestet a nemzetközi Autómentes napon!
Több mint 1000 résztvevővel gyűltünk össze a Feneketlen-tónál, hogy aztán Budapesten végigbringázva megérkezzünk a Hősök terére.
2024.09.23 |  melinda
CRITICAL MASS 20 - Bringázz és ünnepelj velünk!
A CM 20. születésnapjának alkalmából a múltat megidéző klasszikus városi bringázást szervezünk! A kritikus tömeg már hétköznap is ott van az utakon, több tízezrek tekernek munkába, suliba, boltba vagy ügyet intézni, mert a kerékpár szabadságot ad a közlekedésben, egészséges, olcsó és tiszta.
2024.09.16 |  melinda
Szavazz a BRINGÁS ÖTLETEKRE a közösségi költségvetésen!
Újra elindult a fővárosi közösségi költségvetés, amelyen a Budapesten élők, dolgozók vagy tanulók dönthetnek arról, hogy mire fordítson a városvezetés 1 milliárd forintot.
2024.08.28 |  melinda