Facebook Instagram Youtube

Hírek: kerékpáros stratégia

Tarlós Istvánnal tárgyaltunk a budapesti kerékpározás fejlesztéséről
Másfél éves enyhülési folyamat végére értünk Tarlós István főpolgármesterrel. A Révész Máriusz kormánybiztos közvetítésével létrejött 2 órás keddi megbeszélésen a budapesti kerékpáros közlekedés fejlesztésének következő lépéseiről tárgyaltunk.
2017.11.02 |  aron
Kerékpáros Budapest Program
A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a Budapesti Műszak Egyetem Út- és Vasútépítési Tanszéke és a Magyar Kerékpárosklub kidolgozta a budapesti kerékpáros közlekedés közép-és hosszútávú fejlesztési programját. A program 2008. május 21-én került bemutatásra.
2008.05.21 |  admin
Nemzeti Kerékpáros Stratégia készül, részt veszünk az előkészítésben
A Magyar Kerékpárosklub is részt vett a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumban pénteken összehívott találkozón, melyet a készülő Nemzeti Kerékpáros Stratégia tervének szakmai és civil szervezetekkel történő egyeztetésére hívtak össze. Révész Máriusz kerékpározásért felelős kormánybiztos főosztályán készülő anyagot ősszel szeretnék kormánydöntésre vinni.
2017.05.28 |  aron
Elkészült a Nemzeti Kerékpáros Koncepció
Hét kerékpáros civil szervezet és a Magyar Kerékpárgyártók és Kereskedők Szövetsége összefogásával elkészült a Nemzeti Kerékpáros Koncepció.
2013.06.04 |  Emese
Az Európai Parlament 2030-ra a kerékpárral megtett utak számának megduplázását várja Európában
Az Európai Parlament az EU Kerékpáros Stratégiájának kialakításáról szóló állásfoglalása nyomán az Európai Bizottság feladata, hogy megduplázza a kerékpárral megtett kilométerek számát Európában 2030-ra. Az állásfoglalással a Parlament a kerékpározást teljes jogú közlekedési módnak, valamint kulcsfontosságú iparági tényezőnek ismeri el a hosszú távú klímacélok és a szennyezésmentes gyártási célok eléréséhez.
2023.02.20 |  melinda
Elfogadták a Nemzeti Kerékpáros Stratégiát!
Magyarországon 2030-ban a kerékpározás gyors, biztonságos, hozzáférhető és gazdaságos, így vonzó alternatívát jelent a mindennapi közlekedésben, ezen felül a legkedveltebb szabadidős eszköz is egyben. Így Magyarország Kelet-Közép-Európa elsőszámú kerékpárosbarát országa lesz - írja a stratégia.
2023.11.13 |  melinda