Facebook Instagram Youtube

Hírek: velo-city

Mit tegyünk, hogy ne csak fiatal, izmos férfiak kerékpározzanak? - Velo-city 2019 összefoglaló
A világ legnagyobb bringás konferenciáján jártak a Kerékpárosklub munkatársai, ahol már evidenciaként kezelik, hogy akkor fognak sokan biciklizni, ha a városi forgalomtól félő idősebbek, nők és gyerekek számára is vonzóak és biztonságosak lesznek az utcák. Ehhez elsősorban az autóforgalmat kell csökkenteni. Hogy lehet ezt megvalósítani egy olyan országban, ahol pár méter sárga festékért is évekig kell küzdeni, és ahol a járdákon parkoló terepjáróktól nem, de pár rollertől már együtt tépik hajukat a városlakók és politikusok? A „Kerékpározás mindenkié” szlogennel megrendezett dublini Velo-City konferencián mémek helyett tényeket, városi kihívásokra adott megoldásokat kerestünk és találtunk várostervezéstől turisztikáig, baleset-megelőzéstől kampányokig.
2019.09.02 |  aron
Beszámoló a Velo-city 2007 konferenciáról
Idén München adott otthon a kétévenként megrendezésre kerülő Velo-city konferenciának. Az Európai Kerékpáros Szövetség (ECF) által életre hívott rendezvény a kerékpározás népszerűsítésének nemzetközi fóruma, ahol a műszaki kérdésektől kezdve a kormányzati stratégiákon át a turizmusfejlesztésig minden terítékre kerül.
2007.07.02 |  grg
Ezt láttuk a világ legnagyobb bringás konferenciáján
Mintegy 1500 fő részvételével zajlott június elején a franciaországi Nantes-ben a világ legnagyobb kerékpáros szakmai konferenciája, az Európai Kerékpáros Szövetség (ECF) által szervezett Velo-city.
2015.07.09 |  aron
Élvezd az életet – Bécs komolyan tesz a bringás fejlődésért
Bécsben a városháza külön céget (!) hozott létre a bringázás és gyaloglás terjesztéséért 3.5 millió eurós bringás büdzsével, mert a 6,7%-os biciklis közlekedési arányt 5 év alatt 10%-ra akarják növelni. 
2013.06.18 |  Emese
KKK Kerékpáros Konferencia 2013
Az Európai Mobilitási Héten nagy figyelmet kapott a kerékpározás a szakemberek körében is. A Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központ (KKK) 2013. szeptember 19-én csütörtökön rendezte meg Kerékpáros Konferenciáját, amelyen a Magyar Kerékpárosklub két ízben is előadott, továbbá szinte valamennyi előadás során hivatkoztak munkánkra.
2013.09.20 |  kilianzsolt
A VELO-CITY 2013-ról jelentjük Bécsből
Magyarország is képviseltette magát a június 11-14 között Bécsben megrendezett VELO-CITY nemzetközi kerékpáros konferencián. 
2013.06.05 |  Emese