Facebook Instagram Youtube

Hírek: vonat

Zsúfoltság a vonaton? Nem jutsz el a Balatonra? 300 forintos kerékpáros helyjegy? Nincs bringatároló? A MÁV válaszol!
A legjellemzőbb bringás panaszokról kérdeztük a MÁV-ot. Itt vannak a válaszok!
2017.09.25 |  aron
Kerékpárral is elérhető vasútállomásokkal a bringázók mellett a vonatozók száma is megnő
Egy idén zárult nemzetközi kutatás bebizonyította, hogy kerékpárral is elérhető vasútállomásokkal csökkenthető az autóforgalom, és nőhet a vonatozók, valamint a kerékpározók száma. Ehhez bringabarát úthálózat, jól használható kerékpárparkolók és pozitív kommunikáció kell, de több országban a vasúttársaság saját közbringa-rendszert is üzemeltet.
2017.07.26 |  aron
Gyalogos busz és bringavonat a fenntartható közlekedés népszerűsítéséért
Ahogy a jelzőlámpa zöldre vált, kerékpáros gyerekek hosszú sora keresztezi az utat, láthatósági mellényt viselő felnőttek felügyelete mellett. Ez a „bringavonat”, kisiskolások szervezett reggeli közlekedése az iskolába, amely egyszerre népszerűsíti a fenntartható közlekedést és az aktív testmozgást, és nem utolsósorban önálló és felelős közlekedésre tanítja a gyerekeket.
2017.03.30 |  aron
7 millióval több utasa lett a dán vasútnak a kerékpár-szállítás ingyenessé tétele után
Mi történne akkor, ha egy ország vezető vasúttársaságaként hirtelen ingyenessé tennéd a vonataidon történő kerékpárszállítást? A világ számos vasúttársasága attól félne, hogy eluralkodik a káosz, és ennek eredményeképpen utasokat veszítenének. A dán vasúttársaság (DSB) számai azonban ennek ellenkezőjét igazolják.
2016.12.08 |  aron
Milyen tömegközlekedési eszközön szállíthatunk bringát és mire figyeljünk?
Friss: Budapest és Kaposvár után már Miskolcon is engedélyezett, sőt Budapesten az összecsukható bringák ingyenesen szállíthatóak! Ajánlásunk, háttérinfó és külföldi példák a linken!
2014.07.31 |  Emese
Öt család vágott bele, ma már több száz gyerek teker együtt a suliba Barcelonában
A pénteki iskolába járás sok gyerek számára kicsit másképp néz ki a megszokottnál a spanyolországi Barcelonában. Reggel 8 órakor több, mint száz gyerek és szülő pattan kerékpárra, és indul útnak az iskolába és a munkahelyére. De nem a járdán vagy a kerékpársávban, hanem az utca közepén.
2021.10.26 |  aron