Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

Megtisztítják az EV6 dél-pesti szakaszát

A tavaly júliusi vihar sok kárt okozott. Nagyon sok fa kidőlt vagy veszélyessé vált a sűrűbben lakott részeken, a városi parkokban. Ezért érthető volt, hogy pár nappal a vihar után, még nem volt rendbe téve az Eurovelo 6 nemzetközi kerékpárút Gubacsi hídtól északra fekvő része.

Telt-múlt az idő és nem történt semi. Pontosabban pár lelkes önkéntes, amennyire tudta, járhatóvá tette a kérdéses szakaszt. Az idő pedig csak telt-múlt, a napokból hetek, a hetekből hónapok lettek, majd eljött az újév és kitavaszodott. A nemzetközi kerékpárút még mindig abban az állapotban volt, ahogy a segítőkész önkéntesek hagyták, mert továbbra sem érezte feladatának egyik hivatal sem, hogy valami történjen.

Pedig közben bejelentették a jarokelo.hu oldalon és mi is küldözgettük a leveleinket (http://kerekparosklub.hu/hirek/kie-a-duna-part) a különböző hivataloknak, attól függően, hogy éppen ki mondta: "Sajnos nem tudunk mit tenni, nem hozzánk tartozik, próbálják X.Y. hivatalnál" 

Egy közös volt még ezekben a levelekben, a 30 napos válaszadási határidőt mindneki betartotta, csak nem úgy ahogy az elvárható lenne, tehát nem 30 napon belül, hanem 30 napon túl válaszoltak...

És akkor egyszer csak kaptunk egy levelet a Ferencvárosi Önkormányzattól. A levélből kiderült, hogy a kérdéses szakasznak két tulajdonosa van, az egyik rész a fővárosé, a másik pedig magántulajdonban van. De ami sokkal fontosabb, hogy az önkormányzat, soron kívül megrendelte a terület megtisztítását!

Kösöznjük minden közlekedő nevében!

Ilyen volt: