Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

"HÓ24!" kampány a kerékpárutak hómentesítéséért és egész évi karbantartásáért

"HÓ24!" néven kampányt indítottunk a kerékpáros útvonalak rutinszerű hó- és jégmentesítéséért. Célunk, hogy a havazások utáni 24 órában a teljes hálózatról letolják a havat, lehetővé téve a könnyebb és biztonságos közlekedést. Továbbá, a fenntartás egész évre kiterjedő felülvizsgálatát is kezdeményezzük.Szeretnénk elérni, hogy egész évben úgy indulhassunk el otthonról, hogy valószínűleg végig is haladhatunk szokásos útvonalainkon.

(a) Először fotókat gyűjtöttünk arról, hol volt fennakadás a hó miatt. 

(b) 2013. január 21-én nyílt levélben fordultunk az Fővárosi Közterület-fenntartóhoz, tárgyalásokat kezdeményezve a problémáról. Az FKF válaszleveléből kiderült, a bicikliutak takarítására utolsók között gondol az FKF, megfelelő határidő és helyismeret híján akár olvadásig is hó boríthatja a kerékpárutakat. Ezért a fenntartás egész évre kiterjedő felülvizsgálatát kezdeményezzük.

(c) Második nyílt levelünket itt olvashatjátok. A hókotráson túl, az általános karbantartást illetően a Critical Mass mozgalommal együtt a következőket szeretnénk elérni:

1. Rendeletmódosítást, a tisztítási határidők meghatározását és betartatását, lehetőleg 24 órán belüli határidővel.

2. A rendszeres tisztításhoz szükséges erőforrásokat.

3. Tárgyalások megkezdését a problémáról, kitérve az egész évi kerékpárút karbantartáshoz szükséges teendőkről.

(d) 2014. február 14-én személyes megbeszélésen vettünk részt György István főpolgármester-helyettessel, ahol ígéretet kaptunk kéréseink teljesítésére. A találkozó részleteiről itt olvashatsz. Tavasszal kapunk tájékoztatást a fejleményekről, amit itt megosztunk veletek.


A nem budapesti körülmények javítása érdekében egy bianco levelet is megfogalmaztunk, hogy segítségével a vidéken is aktívan tenni akarók megkereshessék a helyileg illetékes szerveket. A vidéki beszámolókat és fotókat ide várjuk: kommunikacio (kukac) kerekparosklub (pont) hu

A következő lépéseinkről itt tájékozódhatsz.

Köszönjük, hogy télen is rengetegen kitartóan tekertek. Meleget nem hozhatunk, de szeretnénk könnyíteni a közlekedést. Minden friss hírről beszámolunk.

****************************************************************
Légy te is tagunk, támogass minket tagdíjaddal, ami össz-vissz havi két buszjegy ára.
Tájékozódj itt.
A tagoknak járó szolgáltatásainkról itt olvashatsz bővebben.

CsatolmányMéret
2013.01.20._Hokotras_FKF_nyilt_level.pdf30.1 kB
FKF VÁLASZLEVÉL - KERÉKPÁROS KLUB.pdf135.03 kB
2013.03.26._HO24_sajtoanyag.pdf61.86 kB
BIANCO Hokotras_nyilt_level_doc.doc15 kB

Hozzászólások

Új hozzászólás beküldése

A március végi havazásban tökre meglepődtem, hogy a fővárosi bringautak már le vannak tolva, vmi. főváropsi pr-kampányra gyanakodtam, de ezekszerint ti voltatok mögötte, köszönet.
(ps. xiii. ker dagály strandtól kifelé már nem foglalkoztak vele, de az nem is minősül bringaútnak a burkolathibák miatt.)

Ezen a télen a dél-budai utak sokkal hamarabb, jobban le vannak takarítva, mint korábban. De jó lenne a cserjéket is kiirtani az utak 1 m-es körzetében, mert a szokásos akadályokon, veszélyeztetésen kívül, a hó hatására lelapuló ágak majdnem kicsapták a szemem tegnap este is.

Sziasztok.
Nagyon jó a kezdeményezés és javasolnám, hogy mielőtt leültök tárgyalni az illetékesekkel a javaslataitokat tegyétek publikussá az MK tagok részére egy online véleményezéssel megtámogatva.
Részemről pl. lenne egy javaslat:
A takarítás ha lehetséges a hó elkotrására vonatkozzon és a sózás gyakorlatát mellőzzék a bringautakon. Egy félcentis hórétegen simán lehet -óvatosan!- bringázni, de a só cserében szétmarja a bringákat.
Köszi és Üdv.!