Támogasd adód 1%-ával a klubot!

B+R kerékpártárolók épülnek metró és HÉV állomásoknál - 11 éve kezdeményeztük

Többen is jeleztétek, hogy bringatárolók kezdtek kinőni a földből metró és budapesti HÉV állomásokon. A hír igaz, és benne van a kezünk: több mint egy évtizede kezdtük ütni értük a vasat.

Klinikák metróállomás: új Bubi állomás és fedett B+R parkoló
Fotó: Huszthy Zita

Még 11 éve kezdeményeztük a BKV-nál az állomások elérhetővé tételét, ami segíthet autó nélkül is messzire utazni a városban. A 2008-as terepszemlén László János és Kilián Zsolt képviselte a klubot, itt találjátok az akkori anyagokat.

  • Támogasd a Kerékpárosklub munkáját és nyerj! Hétfő éjfélig tartó tagsági akciónkban 103 nyeremény és garantált ajándékpólók várnak. Részletek itt.

László János terepszemlén Budakalászon 2008-ban

Ezt követően 2014-ben tettünk javaslatokat a HÉV és metró megállók B+R tárolóinak kialakítására, ezt az anyagot itt olvashatjátok.

2015-ben írtuk meg a B+R kerékpártárolók paraméterkönyvét.

Kerékpártárolókkal kapcsolatos általános műszaki ajánlásunkat itt találjátok.

Az utóbbi években mindössze két helyen épültek ilyen, zöld bringajelről megismerhető parkolók: a 2-es metró Pillangó utcai és a gödöllői HÉV cinkotai állomásánál. Most 2019 őszén-telén viszont egyszerre jelent meg több helyen az új típusú, multimodalitást segítő parkoló.

Most sem minden állomáshoz kerülnek ki a parkolók, és nem mindenhol lesznek fedettek. Az viszont fix, hogy ahova igen, ott megfelelő támaszok várnak titeket.

Ebben a fotóalbumban a kelet-pesti B+R parkolókat gyűjtjük.

Köszönjük a BKK-nak a fejlesztést és minden aktív tagunk munkáját.

Frissítés: 2020. január végéig 27 helyszínre kerültek ki bicikliparkolók. Térkép itt.

Maradjunk kapcsolatban!

Ha nem szeretnél lemaradni budapesti híreinkről, iratkozz fel havi hírlevelünkre és riadóláncunkraaktivista Facebook csoportunkbaI bike Budapest Facebook oldalunkra és Instagramunkra! Országos területi szervezeteink elérhetőségeit itt találod.


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Maradjunk kapcsolatban!

Hogyan segíthetsz?

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!