Támogasd 1%-oddal a Kerékpárosklubot!

A bringabarát Budapest 12 pontja 2024-ig

A bringabarát Budapest 12 pontja 2024-ig

„Ahol jó bringázni, ott jó élni” – László János

Reprezentatív kutatások és forgalomszámlálási adatok szerint egyre jelentősebb tömeg közlekedik a mindennapokban kerékpárral, és még nagyobb lakossági igény van a környezetbarát, minimális helyigényű, nulla lég- és zajszennyezéssel járó kerékpáros közlekedés feltételeinek javítása iránt. A felmérések szerint sokkal többen ülnének kerékpárra, ha adottnak éreznék a feltételeit.

A Kerékpárosklub szakmai munkacsoportja és területi szervezetei segítségével összeállított egy 12+1 pontos programot, melyet a 2024-ig tartó önkormányzati ciklusban szükséges lenne megvalósítani a kerékpáros közlekedés arányának növelése, a kerékpározás gazdasági, egészségügyi és környezeti hasznának kiaknázása, a város élhetőbbé tétele céljából. A Budapest-programunkban további részletek olvashatóak.

A 2019-es I bike Budapest felvonulást ezért a programért tartjuk április 28-án.

A 2024-ig szükséges kerékpárosbarát fejlesztések:

 •  A belváros összekötése a külvárosokkal

- Dél-Pest és Kőbánya hiányzó kapcsolatainak pótlása kerékpársávval a Baross utcán és az Üllői úton, a Kerepesi út, Jászberényi út, Soroksári út, Kőbányai út, Gyáli út menti fejlesztéssel
- A Hűvösvölgybe vezető kerékpárút modernizálása
- A dunaparti Eurovelo 6 érje el a nyugat-európai szakaszok komfortját, legyen alkalmas a tömeges használatra

 • Épüljön kerékpárút a pesti alsó rakparton!
   
 • Lánchíd átadása az akadálytalan tömegközlekedés, kerékpáros, gyalogos, motoros közlekedés és taxik számára, kerékpársávval a hídfőkben és a József Attila utcán
   
 • Kétoldali kerékpársáv a Bajcsy Zsilinszky úton
   
 • Lakóövezetek tehermentesítése 30-as zónák és lakó-pihenő övezetek kiterjesztésével, forgalomlassító és csillapító módon.
   
 • Kerékpáros tengely kialakítása a Váci úti irodafolyosón a Nyugati tér és a Duna Plaza között
   
 • Petőfi-híd felújítása kerékpársávokkal
   
 • Érjen össze a Bartók Béla út két végén már megépült kerékpársáv!
   
 • Induljon kerékpártároló-építési program! Új kerékpártárolók a legjobban hiányzó, népszerű úticéloknál, közintézményeknél, tömegközlekedési átszállóhelyeknél. Kisebb bürokráciát és ingyenes köztérhasználatot a lakossági kezdeményezéseknek!
   
 • Hatékonyabb karbantartást: Több forrást, gyorsabb intézkedést, tartós javításokat a lakossági panaszok kezelésére, kerékpárutak lezárásánál tájékoztatás és terelőutak kijelölése.
   
 • Népszerűsítés és oktatás: Induljanak pozitív hangvételű szemléletformáló és oktató kampányok, épüljenek új tanpályák gyerekeknek
   
 • Felhasználóbarát Bubit: Jobb minőségű kerékpárokat, 21. századi ügyintézést, lakossági promóciót, az állomások sűrítését, bővítését kérjük.

+1: Kerékpárral is biztonságos Nagykörutat és Rákóczi utat! Induljon el kerékpárosbaráttá tételük komplex keresztmetszeti újratervezéssel.Támogasd munkánkat!

- Adód 1%-ával
- Tagsági akciónkban nyerhetsz is.


Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

 • Add nekünk adód 1%-át! Adószámunk: 18245402-2-43. További infók az 1%-ról.
 • Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod. Helyi szervezetekhez csatlakozhatsz és rengeteg szolgáltatás, kedvezmény, biztosítás is jár érte az egész országban. Belépéshez kattints ide!

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!