Miért jó tagnak lenni?

Köszönjük! Minden egyes tekeréssel jobb hely lesz tőletek Budapest!

Óriási köszönetet szeretnénk mondani mindenkinek, aki eljött az I Bike Budapest bringás felvonulásra! Veletek lesz bringabarát, élhető város Budapestből! Óriási köszönet a rendezőknek, önkénteseknek, matricaosztóknak, plakátterjesztőknek, ismerősöket elhívóknak, mindenkinek, aki egy picit is tett a szombati napért!
 
Megmozdult a város, az utcákon egy jobb, élhetőbb, egészségesebb városi jövő képe gurult át. Kilométereken keresztül kígyózott a menet, amikor a sor eleje a Dráva utca - Váci út kereszteződésen haladt át, a vége még a Közraktár utcában volt. A rendőrség szerint 15000-en voltunk, a tömeget mosolygó emberek vették körül. Plusz pacsi a többségnek, akik a vége után és esőben is maradtak a réten!
 
Hiszünk benne, hogy Budapest még szuperebb és élhetőbb lesz, mert Ti teszitek azzá!
 
 
Fotó: Bódis Krisztián / Magyar Kerékpárosklub
 
A Magyar Kerékpárosklub képeit itt találjátok, de várjuk fotóalbumaitok linkjeit kommentben, az I Bike Budapest oldalon, képeiteket az Instagramon #ibikebp hashtag-gel osszátok meg!
 
Küldjétek el videóitok linkjét, vagy a fájlokat egy fájlküldővel az ibikebudapest[kukac]kerekparosklub[pont]hu-ra, idén is közösségi videót csinálunk!
 
Külön köszönjük a Holland Nagykövetség és a Cycling Festival Europe támogatását.
 
Mi lesz ezután?
 
I Bike Budapest bringás örömünnep egy év múlva lesz újra, de az igazi #ibikebp az utcákon zajlik, a minden nap egyre nagyobb bringás tömeggel. Ülj biciklire hétfőn is, vidd magaddal még nem kerékpározó barátaid, rokonaid, vagy, akit szeretnél! Az I Bike Budapest Ti vagytok, amikor dolgozni, iskolába, egyetemre, szórakozni mentek biciklivel. A városban ma már teljesen természetes biciklivel közlekedni, úgyhogy nincs értelme tovább várnod.
 
Persze nem mindenki él a jelenben és látja a jövőt, és páran ezt elég magas szinten művelik. De ez el fog múlni. Ehhez szükség van támogatásotokra, legyen az csendes, vagy egy nagyobb kiállásra, ha oda kell lépni. Budapest jövője nem a '70-es évek, hanem egy élhető, jó levegőjű, egészséges és boldog város. A fejlesztéseket nem visszafordítani kell, hanem folytatni. Remélhetőleg - és ebben kell a segítségetek! - a főpolgármestert is meg tudjuk győzni, hogy ne fordítson hátat a regnálása alatt bevezetett és sikeres változásoknak.
 
Szükség van az elavult bringautak újratervezésére, egységes kerékpárosbarát úthálózatra. Dolgoznunk kell a hidak átjárhatóságáért, a bel- és külvárosok kapcsolatáért, hidak átjárhatóságáért, a forgalom csillapításáért, a jövő generációk oktatásért. Ideje, hogy Budapest végre felvegye a lakói tempóját! Leírtuk, és a Főpolgármesteri Hivatalba is eljuttattuk, mire van szüksége Budapestnek bringafronton.
 
Mi ezért a pozitív - és nem csak budapesti - jövőért dolgozunk a Magyar Kerékpárosklubnál. Ha kell a tárgyaló- és tervezőasztaloknál, ha kell a médiában, vagy az utcán, területi szervezeteinkben, veletek. A bringás ügy erejét Ti adjátok, és így mindenre képesek vagyunk. A munka folytatásához szükség van 1%-os támogatásotokra és hogy minél több tagja legyen a klubnak. Egy állami pénzektől független, valódi civil szervezetet építünk, amit azok tartanak el, akikért dolgozik.
Katt az 1% infókért: http://kerekparosklub.hu/1
 
Maradjunk kapcsolatban, kövess minket más felületeken is!
Hírlevél feliratkozás: http://eepurl.com/bhXY1v
Instagram: http://instagram.com/ibikebp / #ibikebp
 
Maradj aktív!
Jelentkezz önkéntesnek egész évre:
Csatlakozz területi szervezeteinkhez, segíts helyi ügyeken, biztosítsd a klub éves munkáját:
A Kerékpárosklub hírlevelére itt, a jobb oldali boxban tudsz feliratkozni.
 
A bringás ügy támogatását kifejezhetitek I Bike Budapest adománypóló beszerzésével is: http://kerekparosklub.hu/ibikebudapest/poloktaskak2016aprilis
 
Veletek lesz jobb a város, We Bike Budapest 2016!
 

 

Tetszett a cikk?

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Add a Kerékpárosklubnak adód 1%-át! Az 1% felajánlásról mindent megtudhatsz itt.

Lépj be! Tagsági díjaddal nem csak a munkánkat támogathatod, hanem rengeteg szolgáltatás és kedvezmény is jár az egész országban. Belépéshez kattints ide!