Facebook Instagram Youtube

300 rendezőt keresünk az I Bike Budapest felvonulásra!

300 rendezőt keresünk az I Bike Budapest felvonulásra!
2021.06.01
Az I Bike Budapest megtartásának feltétele, hogy 300 önkéntes rendező segítse a felvonulás gondtalan lebonyolítását. Ők azok, akik a menet elején indulnak, majd megadott helyeken leállva biztosítanak 1-1 kereszteződést, közlekedési csomópontot. A menet végéhez csatlakozva ők zárják a felvonulást. Önkéntes rendező csapatunk a felvonulás lelke. Jelentkezzetek rendezőnek, nagyon nagy szükség van rátok!

Ki lehet rendező?

 • Aki legalább 17 éves.
 • Aki vállalja hogy a felvonulás alatt az önköltségi áron (kb. 1000 Ft lesz) megvásárolt rendezői pólóban segíti a lebonyolítást.
  (Ha már van narancssárga I Bike BP rendezői pólód, és nem kérsz újat, akkor jelezd a jelentkezésben.)
 • Aki egyetlen korty alkoholt sem iszik a felvonulás alatt és előtt.
 • Aki ha kell, hidegvérrel, pártatlanul és hatékonyan le tud rendezni egy autós-bringás, gyalogos-bringás vitát úgy, hogy utána mindenki szeret mindenkit.
 • Aki fontosnak érzi, hogy a gyalogosoknak és tömegközlekedőknek a lehető legkevesebb kellemetlenséget okozza a résztvevők öröme.
 • Aki hajlandó komolyan dolgozni 2-3 órát azért, hogy az I Bike Budapest-et az egész város szeresse.
 • Aki június 26-án már 11:00-ra el tud jönni egy kb. 2 órás, a starthoz közeli parkban heverészős eligazításra. Ne késs! 
 • Aki esőben is eljön. (Tényleg! A bringázás nem időjárásfüggő, a felvonulás viszont rendezőfüggő.)
 • Aki nem szenved rendőrfóbiában, vagy könnyen uralkodik rajta és örömmel együtt tud működni a rendőrökkel is.

Mit kapsz cserébe?

 • Egy egyre bringásabb várost, neked is köszönhetően
 • A bringás körökben legbüszkébben hordható pólót.
 • A legtöbb és legjobb bringaemeléseket útközben.
 • Élményt, barátokat, óriási köszönetet:)

A rendezők az I Bike Budapest legfontosabb láncszemei. Ekkora felvonulás egy kétmilliós városban lehetetlen nélkülük. Nekik köszönhető, hogy más nagy rendezvényektől eltérően itt nincsenek óriási fennakadások a városban, figyelni tudunk a nem felvonulókra is.

A 11:00-ás eligazításon csapatokat szervezünk a rendezőkből, akik konkrét feladatokat kapnak. Többek közt olyanokat, mint a résztvevők starthelyhez terelése, egy villamos áthaladásának biztosítása, zűrösebb kereszteződésekben a gyalogosok átsegítése, vagy bizonyos útszakaszok és a járdák elzárása a bringások elől. Együttműködünk a BKK forgalomirányítóival és a Rendőrséggel is.

A menet elején mindig a megkülönböztetett színű pólós rendezők indulnak, és mindenki az előre megbeszélt hely előtt válik le, majd a menet végéhez csatlakozik, amikor az elhaladt előtte. Így egyetlen megszakítással nyugodtan végig tudod tekerni te is a felvonulást, nem maradsz ki semmi jóból. A rendezők egy tömbben haladnak, őket megelőzni, tőlük lemaradni nem lehet.

2019-től - korábbi visszajelzéseitek alapján – igyekszünk még több újítást bevezetni, ami hatékonyabbá, könnyebbé és egyszerűbbé teszi az előkészületeket és az I bike Budapest lebonyolítását. Segítjük a csapatos jelentkezéseket.
 

Hogyan jelentkezhetsz?

Kérdőívben:

Töltsd ki az alábbi kérdőívet, amit ezen a linken is elérhetsz.

 

Tudnivalók a jelentkezés menetéről:

Ha a barátaiddal többen jelentkeztek, akkor külön-külön mindannyian jelentkezzetek. Mások nevében feladott jelentkezést nem fogadunk el. Lehettek együtt, ezt majd a gyűlésen jelezzétek. 

Jelentkezésedet automatikusan elfogadjuk, nem küldünk email-es értesítőt.

Ha időben jelentkeztél, és nem kaptál negatív választ, akkor biztos lehetsz benne, hogy rendező vagy. Írd be a naptáradba. Értesítést csak az I Bike Budapest hetének közepe felé küldünk fontos tudnivalókkal.

A jelentkezéseket érkezési sorrendben fogadjuk el. A helyek beteltéről ezen az oldalon értesítünk. Ha a jelentkezésed dátuma későbbi, mint a honlap értesítése, akkor ne várj választ, mert már lezártuk a jelentkezést.

Bocs a sok katonás szabályért, de a tapasztalatok szerint ettől megy minden zökkenőmentesen.


Mivel segíthetsz addig?

Ha nem lesztek rendezők, akkor is tudtok segíteni.

Hívjátok meg ismerőseiteket a facebook-on! Tegyétek be az eseményt csoportokba, osszátok meg a hírt, személyesen és online is, ahol lehet!

Osszatok matricát, nyomtassatok otthon szóróanyagokat, terjesszétek a plakátokat! Részletek itt.


Nagyon számítunk rátok! Ha nem lennénk meg elegen, akkor lefújnánk az egészet. Találkozunk június 26-án!

Köszi,

Áron, Bence, Kükü, Sinya és a főszervezői csapat


2015, 2016, 2017, 2018:


 

Tetszett a cikk? Maradjunk kapcsolatban!

A Kerékpárosklub azért dolgozik, hogy bringa- és emberbarát településeink legyenek. Ez csak a Te támogatásoddal lehetséges.

Hogyan segíthetsz?

Oszd meg a cikket, ha egyetértesz céljainkkal!

Kapcsolódó hírek

15%-kal több kerékpározót mértek Budapesten 2020-ban, decemberben 61%-kal többet, mint egy éve

A BKK öt, nyilvánosan elérhető adatokat mutató kerékpárszámlálóján 15 %-kal nagyobb forgalmat mértek 2020-ban, mint 2019-ben. A 2020-ban összesen mért 2.771.710. kerékpározó rekord azóta, hogy egyszerre öt helyen mérik a biciklis forgalmat. A bicikliutak és sávok aszfaltjába telepített detektorok felett még télen is többen kerékpároztak: a 2019 decemberi biciklis forgalmat már 2020 december közepén túlszárnyalták a budapestiek, a bringás forgalom télen nőtt leginkább 2019-hez képest. A Csepelre vezető Weiss Manfréd úton mérték a legnagyobb éves (26%-os) növekedést, a budai rakparton pedig 2020-ban mértek először 1 milliónál több kerékpározót számoltak. Munkanapokon és munkaszüneti napokon is nőtt a kerékpáros forgalom, ami az otthoni munkavégzés, az oktatási intézmények és vendéglátóhelyek bezárása mellett kiemelkedő.

2021.01.11 |  aron
Így lett kerékpársáv a Nagykörúton és más fontos főútvonalakon

2020 legnagyobb és leghíresebb hazai kerékpárosbarát fejlesztése a nagykörúti kerékpársáv volt. A régóta várt, belvárosi kerületeket összekötő kerékpársávok tesztüzemét a tavaszi koronavírus-járvány elkerüléséhez kapcsolódóan indították el, majd a népszerűségét látva kisebb változtatásokkal ősszel meg is tartották. Cikkünkben összefoglaljuk, hogyan ért be több évtized várakozása, milyen volt a fogadtatása, miken vitáztunk és milyen lehetőséget ad a Nagykörút jövőjének, ezzel Budapestnek ez a kétszer két, olcsón és gyorsan kivitelezett sárga csík. A történet nem csak a Nagykörútra érvényes, akkor is érdemes elolvasnod visszaemlékezésünket, ha nem a környéken élsz, mert a tapasztalatok máshol is hasznosak lehetnek.

2020.12.29 |  aron
Itt találod Budapest és környéke kerékpárboltjainak térképét

Térképre tettük Budapest bringaboltjait és szervizeit. Jó böngészést!

2021.02.03 |  aron